Sony údajně odkoupí velké herní značky Konami
Novinka Sony údajně odkoupí velké herní značky Konami

Sony údajně odkoupí velké herní značky Konami

Martin Pritula

Martin Pritula

23

Jedná se o značky Metal Gear, Silent Hill a Castelvania.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali o tom link, že se Kojima údajně vrací k práci na hororové sérii Silent Hill. Nyní jsme se dočkali nových nepotvrzených informací, dle kterých hry nevznikají ve spolupráci s Konami, ale se Sony. Ta totiž vyjednává odkoupení značek Silent Hill, Metal Gear i Castelvania. Právě Castelvania by se podle nových informací měla dočkat přepracování od Japan Studio ve stylu Bloodborne a Castlevania Lords of Shadow.

Konami již nějakou dobu na velkých hrách nepracuje - konec konců poslední velkou hrou byl Metal Gear Solid V, který vyšel v roce 2015. Na druhou stranu se prodej nejdůležitějších značek nezdá býti výhodný, protože tím Konami takto přijde o dlouhodobý zdroj příjmů, narozdíl od licence, kterou by mohli Sony poskytnout.

Jediným důvodem, pro prodej značek by tak pro Konami mohla být dobrá finanční nabídka od Sony. Ve všech ostatních případech se zdá licence býti z dlouhodobého hlediska výhodnější - ostatně to je důvodem, proč se Disney již vývoji her dlouhou dobu nevěnuje a místo toho poskytuje svou licenci Electronics Arts.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama