Sony údajně plánuje konkurenci služby Xbox Game Pass
Novinka Sony údajně plánuje konkurenci služby Xbox Game Pass

Sony údajně plánuje konkurenci služby Xbox Game Pass

Jan Urbančík

Jan Urbančík

31
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Má spojit dosavadní programy PS Now a PS Plus.

Reklama

Předplatné Xbox Game Pass se rychle stalo velmi populárním a jde v podstatě o hlavní věc, na kterou momentálně Microsoft sází. V knihovně už najdete stovky titulů, které každý měsíc přibývají, a konkrétně hry od MS vždy přibudou už v den vydání. Navíc si můžete zahrát prakticky kdekoli, ať už na PC, konzoli nebo na mobilu přes cloud. Sony na tento úspěch ze strany Microsoftu dosud nereagovala. Jak to však vypadá, mohlo by se to konečně změnit.

Magazín Bloomberg, konkrétně známý novinář Jason Schreier, totiž informoval o tom, že Sony podle jeho zdrojů skutečně plánuje spustit novou službu. Ta nese kódové označení Spartacus a má jít o přímou konkurenci Game Passu, která zkombinuje dosavadní programy PlayStation Now (přístup ke knihovně titulů, které lze hrát přes cloud, u nás nedostupné) a PlayStation Plus (přístup k multiplayeru a měsíční hry zdarma).

Služba má být rozdělena do tří úrovní, přičemž ta nejvyšší by údajně mohla obsahovat i hry ze starších konzolí jako PlayStation 1, PlayStation 2 či přenosného PSP. Co naopak nemáme očekávat, je uvádění velkých titulů do předplatného v den vydání. Podle Schreiera by však mělo jít o silnější nabídku, než kterou momentálně nabízí PlayStation Now.

Služba má být spuštěna už příští rok na jaře. Na oficiální oznámení si ale nejspíš ještě nějakou dobu počkáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama