Sony ukončila výrobu některých modelů PS4
Novinka Sony ukončila výrobu některých modelů PS4

Sony ukončila výrobu některých modelů PS4

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Blíží se konec životního cyklu úspěšné konzole?

Reklama

Panel s nabídkou PS4 konzolí jednoho japonského maloobchodu bohužel odhalil smutnou skutečnost, že v Japonsku společnost Sony ukončila výrobu několika modelů konzole PlayStation 4. Mezi těmi modely PlayStationu 4, které již nejsou v této lokalitě vyráběny, patří PS4 500 GB Glacier White, PS4 1TB Jet Black, PS4 1TB Glacier White, PS4 2TB Jet Black a PS4 Pro 1TB Glacier White.

Níže se můžete podívat na fotku zmíněného panelu prostřednictvím tweetu od uživatele @Cheesemeister3k:

Stojí za zmínku, že oficiální japonské internetové stránky PlayStationu uvádí PS4 500GB Jet Black jako jediný dosud dostupný model v nabídce hardwaru PS4. A kromě těchto stránek je pouze tento stejný model konzole v nabídce i v oficiálním japonském obchodu Sony.

Yahoo Japan v září loňského roku přišla se zprávou, že společnost Sony ukončila dodávky PS4 Pro modelů konzole pro Japonsko. Podle této zprávy pokračovala výroba konzole PlayStation 4 Pro pouze na západě. V současné době ale Sony úplně ukončila dodávky pro Japonsko, aby se zde mohla soustředit na produkci aktuálního hardwaru v podobě konzole PlayStation 5.

Konzole PlayStation 4 se na pulty obchodů dostala poprvé v Japonsku v únoru roku 2014. Na trh v Severní Americe a v Evropě ale byla uvedena v listopadu roku 2013, což z ní dělá vůbec první PlayStation konzoli, která vyšla později ve své domovině. K 4. srpnu loňského roku se této konzole celosvětově dodalo více než 112,3 milionu kusů.

S největší pravděpodobností lze z ukončení výroby PS4 v Japonsku usuzovat, že se pomalu dočkáme kompletního uzavření výroby i na západě a postupnému přesunu na modernější generaci hardwaru.

V naše obchodu Xzone.cz ale stále můžete koupit konzoli ve verzích PlayStation 4 Pro 1TB (se hrou FIFA 21 a 2 ovladači) anebo PlayStation 4 Slim 500GB (se hrami FIFA 21, TLOU2 a 2 ovladači).

Zdroj: Gamestalk a Twitter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama