Sony zakázala prodej neoficiálních krytů na PS5
Novinka Sony zakázala prodej neoficiálních krytů na PS5

Sony zakázala prodej neoficiálních krytů na PS5

Dominik Tománek

Dominik Tománek

46
Platformy PlayStation PlayStation 5

Prodejci pohrozila Sony soudem.

Reklama

Stránka prodávající neoficiální kryty na Playstation 5 nedávno rozvířila vody herní komunity. Nabízela totiž barevné vyměnitelné faceplaty na PS5 a zároveň lákala na dodání těsně po vydání nové konzole. Sony ovšem proti prodejům zakročila a obchodu PlateStation 5 pohrozila tím, že pokud produkty nestáhnou, tak celou záležitost budou řešit soudní cestou.

Britská společnost v reakci na vzniklou situaci zrušila všechny předobjednávky a obdržené peníze kupujícím vrací. Tím však problém zdaleka nekončí. Sony totiž vadí i jméno PlateStation 5, majitelé se tedy rozhodli obchod přejmenovat na CustomizeMyPlates.com. Kromě jména bude muset firma změnit i typ nabízených produktů. Na celou záležitost zareagovali relativně rychle a nově tedy nabídnou vinylové polepy na konzole a ovladače.

K vzniklému problému se pro server VGC vyjádřil jeden ze zástupců firmy:

"Než jsme vstoupili na trh, tak jsem si udělali průzkum a nabyli jsme toho dojmu, že Sony má na faceplaty teprve patenty čekající na schválení. Ovšem pouhý den od spuštění našeho webu se nám právníci ze Sony ozvali s tím, že porušujeme ochrannou známku a máme změnit jméno.

Majitelé si poté mysleli, že tento krok bude stačit a tak pokračovali ve výrobě výměnitelných krytů.

"Právnící se však ozvali znovu a tentokrát nám oznámili, že duševní vlastnictví se vztahuje i na faceplaty. Pokud tedy budeme pokračovat v jejich prodeji a distribuci, tak skončíme u soudu."
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama