Sony zakládá PlayStation Productions, divizi určenou pro filmy a televizi
Novinka Sony zakládá PlayStation Productions, divizi určenou pro filmy a televizi

Sony zakládá PlayStation Productions, divizi určenou pro filmy a televizi

Michal Burian

Michal Burian

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 3 PlayStation Vita Vita

Kratos, Nathan Drake, Ratchet & Clank, Spyro a další se mohou objevit ve filmu nebo seriálu.

Reklama

Oblíbené značky PlayStationu mají blíže na plátna kin a do televize. Společnost Sony Interactive Entertainment dnes oznámila založení divize PlayStation Productions. Podle Sony je nyní vhodná doba na to, aby se podívali na další mediální příležitosti napříč streamingem nebo filmem nebo televizí a nabídli své světy v jiném spektru.

„Máme 25 let zkušeností s vývojem her. Za těchto 25 let jsme vytvořili skvělé hry, franšízy a příběhy. Jsem přesvědčen, že nyní je vhodná doba na to, abychom se podívali na další mediální příležitosti napříč streamingem nebo filmem nebo televizí a nabídli naše světy v jiném spektru,“ řekl Shawn Layden, předseda SIE Worldwide Studios, který kromě vývoje her bude nově dohlížet i na tuhle novou divizi. A dodal, že čerpají inspiraci z Marvelu, který skvěle využil své komiksy ve světě filmů.

Asad Qizilbash, který je vedoucím PlayStation Productions, dodal, že podle něho je správné, že Sony nebude své značky licencovat. Takhle má Sony vše pod kontrolou a může si nový formát vytvořit tak jak bude chtít. Sám Qizilbash za poslední dva roky mluvil s řadou scénáristů, režisérů a producentů, aby pochopil, jak tenhle svět funguje. Mj. měl schůzku s producentem Lorenzem di Bonaventurem a Kevinem Fiegem.

V PlayStation Productions se již začalo naplno pracovat a mají mít v plánu hned několik projektů. Layden ale dodává, že nemají přesný počet a už vůbec nemají stanoveno, kdy je chtějí mít hotové. Divize není v žádném spěchu, má čas, aby vytvořila kvalitní projekty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama