Sony zastavuje výrobu konzole PlayStation 3
PlayStation 3 Novinka Sony zastavuje výrobu konzole PlayStation 3

Sony zastavuje výrobu konzole PlayStation 3

Michal Burian

Michal Burian

22

Po více jak deseti letech končí výroba úspěšné konzole.

Reklama

Společnost Sony v Japonsku hodlá zastavit výrobu konzole PlayStation 3. Konkrétně jde o model "charcoal black" s pevným diskem 500 GB, který je označován jako CECH-4300C. Ten se začal prodávat v roce 2014.

V dohledné době by mělo dojít také k zastavení výroby na druhé straně Pacifiku. Znamená to, že se blíží konec jedné velké éry, která se začala psát v roce 2006. Je to pochopitelné, Sony se chce více soustředit na PS4 a PS4 Pro, stejně tak vývojáři připravují hry především na současnou generaci konzolí.

PlayStation 3 vyšel zhruba ve stejnou dobu jako Xbox 360. Konzole od Microsoftu dokázala velmi rychle získat náskok na trhu. PS3 prodělávala až do roku 2010, kdy se dostala díky větším prodejům do plusu. Prodat se mělo až 85 milionu kusů po celém světě. Velkému zájmu ze strany hráčů pomohly zajímavé exkluzivity, zejména dobrodružství Nathana Drakea v Uncharted, Heavenly Sword, Lair, Ratchet & Clank Future, Killzone 2, inFamous, Gran Turismo 5 nebo MotorStorm.

Pokud PS3 ještě nemáte a uvažuje nad koupí, neměli byste dlouho váhat. V budoucnu bude tato konzole nedostatkovým zbožím, lze očekávat, že poté vzroste její cena, stejně jako je tomu u PlayStationu 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama