Sony zavírá autory Concrete Genie
Concrete Genie Novinka Sony zavírá autory Concrete Genie

Sony zavírá autory Concrete Genie

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Studio Pixelopus už další hru nevytvoří.

Reklama

Kalifornské studio Pixelopus oznámilo v příspěvku na twitteru, že končí. Děje se tak po devíti letech fungování v rámci PlayStation Studios a dvojici vydaných her, jmenovitě Entwined a chváleném Concrete Genie. Sony potvrdilo, že studio zavře 2. června.

„Milí přátelé, naše dobrodružství v Pixelopusu se chýlí ke konci. Zatímco vyhlížíme novou budoucnost, chtěli bychom srdečně poděkovat milionům nadšených hráčů, kteří podporovali nás a naše úsilí vytvářet krásné, nápadité hry se srdcem. Jsme za to moc vděční!“ napsali vývojáři.

Studio vzniklo v roce 2014 spojením veteránů herního průmyslu a skupiny talentovaných studentů, se kterými spolupracovalo tehdejší Foster City Studio (dnes San Mateo Studio) patřící Sony. Tým vede Dominic Robilliard, který dříve pracoval na hrách jako Shenmue 2 nebo Crazy Taxi 2 v Seze a kreativním ředitelem byl u nedokončených Star Wars 1313. Hned v roce 2014 vypustil Pixelopus rytmické Entwined, před čtyřmi lety jsme se dočkali Concrete Genie.

V současnosti vývojáři pracovali na nové hře ve spolupráci se Sony Pictures Animation. Vznikat měla na Unreal Enginu 5 pro PS5.

O Concrete Genie jsme napsali: „Pokud máte v rodině malého hráče, těžko mu k letošním vánocům nadělíte lepší herní dárek. Přístupná hratelnost, milý příběh a naprosto neodolatelné kreslené potvůrky si snadno získají srdce každého dítěte, malého i velkého.“ Titul se dočkal dokonce českého dabingu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama