Součástí obchodování na Steamu je teď i ověřování CAPTCHA
Novinka Součástí obchodování na Steamu je teď i ověřování CAPTCHA

Součástí obchodování na Steamu je teď i ověřování CAPTCHA

Jan Kalný

Jan Kalný

18

Pokud jste čirou náhodou robot, máte s obchodováním na Steamu utrum.

Reklama

Na internetu se neustále objevují pseudo-hackeři, nebo skupiny, které se vší radostí dělají paseku. Velmi často můžete něco takového vidět na Steamu, kdy vám někdo pošle například neškodně vypadající odkaz a za chvíli se divíte, že svůj nůž z Counter-Striku, který jste dlouho sháněli, už nemáte.

Steam se proto rozhodl zavést malou změnu. Lépe řečeno tedy vylepšení. Kromě souhlasu obou stran, aby se obchod uskutečnil, je zapotřebí projít ochranou CAPTCHA. Ještě novější verze nahradila původní verzi CAPTCHA plnou pokroucených písmenek a čísel za reCAPTCHA od Googlu, kde pouze stačí zaškrtnout, že nejste robot a život jde dál.

„Vylepšujeme obchodování pomocí CAPTCHA jako součást potvrzení obchodu. Víme, že je to trochu na obtíž a v žádném případě nechceme uživatelům obchodování ztěžovat, ale očekáváme, že to výrazně pomůže uživatelům, kteří jsou podvedeni, aby si stáhli a spustili malware, kvůli kterému přijdou o předměty,” prozradil jeden ze zaměstnanců.

Celý update zatím běží bez větších problémů, ale bylo už nahlášeno několik případů spadnutí Steamu, nemožnost obchodování a zrušení současných nabídek na obchody. Nejde ovšem o nic, co by výrazně ničilo naší existenci a určitě se problémy vyřeší poměrně brzy.

Co si myslíte o takové aktualizaci vy? Bude vám to lézt na nervy, nebo naopak něco takového s radostí vítáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama