Novinka Souhrn novinek z akce Paradox Insider

Souhrn novinek z akce Paradox Insider

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Nová DLC pro Crusader Kings III, Europa Universalis IV a Stellaris.

Reklama

Včera proběhla akce Paradox Insider pořádaná švédskou společností Paradox Interactive. Žádných velkých překvapení jsme se sice nedočkali, ale pokud jste fanoušci grand-strategií, určitě by vás následující novinky mohly zajímat.

Europa Universalis IV

Jako první jsme se mohli podrobněji podívat na nové DLC pro Europa Universalis IV s názvem Leviathan. To do hry přinese nové diplomatické a ekonomické možnosti, které mají pomoct především malým státům. Změn se pak dočkají také například kolonie.

Zároveň jsme se dozvěděli, že 18. března Paradox na Steamu spustí předplatitelský model pro Europu Universalis IV. Pokud chcete hrát se všemi DLC, ale nechce se vám utrácet tolik peněz, můžete platit 5 dolarů měsíčně, abyste dostali přístup k veškerému vydanému i nadcházejícímu obsahu.

Stellaris

Další na řadě byla hra Stellaris, kde jsme se dočkali hned několika oznámení. První se mluvilo o konzolové verzi, kam 25. března zamíří update 2.6 s označením Verne a také Lithoids Species Pack.

PC hráči se pochopitelně nejvíc těšili na podrobnosti o DLC s názvem Nemesis. Toto rozšíření přinese nový obsah především pro endgame. Buď se můžeme stát krizí a ničit prakticky všechno, co nám přijde do cesty, nebo se proti ní můžeme postavit a zachránit celou galaxii. Dočkáme se také nových lodí a možnosti špionáže. Stellaris: Nemesis vyjde 15. dubna a předobjednat půjde od 15. března.

Surviving Mars

Nový obsah míří také do strategie Surviving Mars. 15. března vyjde nový update a také menší rozšíření, zatímco velká expanze má vyjít někdy během tohoto roku.

Empire of Sin

Nejnovější hra od legendárního Johna Romera si z naší recenze odnesla pouhé 4 body z 10. Je ale vidět, že se vývojáři snaží hru opravit a Brenda Romero řekla, že chystají hned několik dalších patchů, přičemž ještě letos přijde také první DLC. Nejdůležitější oznámení však bylo to, že 18. března se Empire of Sin podívá na Xbox Game Pass pro PC i konzole.

Crusader Kings III

Poslední důležitou hrou bylo Crusader Kings III. To zaznamenalo už při vydání obrovský úspěch u hráčů i kritiků a bylo jen otázkou času, než Paradox uvolní nový obsah do této hry. Na akci bylo oznámeno, že už 16. března vyjde menší DLC s názvem Northern Lords. To přinese několik nových mechanik, nové bojovníky, ale také hudbu. Stát bude 6,99 €.

PDXCON Remixed

Na konec jsem si nechal oznámení, které se paradoxně objevilo hned na samotném začátku. Jde o datum letošního PDXCONu, který tentokrát nese přízvisko Remixed a bude čistě digitální. Proběhne od 21. do 23. května a pochopitelně se můžeme těšit na spoustu nových oznámení. Vývojáři z Paradoxu nás lákají, že představí i novou velkou hru přímo od nich. Co si myslíte, že to bude, nová značka či snad konečně Victoria III? Necháme se překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama