Novinka Souhrn novinek z PDXCONu

Souhrn novinek z PDXCONu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Nová DLC pro Crusader Kings 3, Empire of Sin, Prison Architect a další.

Reklama

Největšímu oznámení letošního PDXCONu v podobě Victorie 3 už jsme věnovali samostatný článek. Zbývá však ještě shrnout všechny ostatní novinky, kterých nebylo vůbec málo.

Crusader Kings III

Akce začala segmentem, jenž byl věnovaný nejnovějšímu přírůstku do portfolia strategických her od Paradoxu. Crusader Kings 3 letos dostalo své první menší DLC Northern Lords, které vyšlo v březnu. Na PDXCONu jsme se však dočkali oznámení dalšího, tentokrát mnohem rozsáhlejšího rozšíření s názvem Royal Court. V něm se podíváme přímo na náš královský dvůr a do trůnního sálu. K dispozici budou nová rozhodnutí, soudní procesy a také možnost mísit jednotlivé kultury a vytvořit tak unikátní kombinaci.

Datum vydání zatím neznáme, zato ale vývojáři oznámili cenu, která je na rozšíření nebývale vysoká. Činí totiž 30 eur. Crusader Kings 3: Royal Court si můžete předobjednat na Steamu.

Empire of Sin

Další na řadě byla strategie Empire of Sin od Romero Games, která vyšla loni v prosinci. Vývojáři pracují na novém updatu, jenž má do hry přinést zlepšení celého systému spravování vašeho mafiánského impéria. Empire of Sin je totiž opravdu hodně založené na mikromanagementu, to se ale právě v nové aktualizaci Romero Games chystají změnit. Dočkáme se totiž možnosti spravovat své impérium po částech a nebudeme se tak muset starat o každou budovu zvlášť.

Představeno bylo také první placené DLC s názvem Make It Count. To do hry přinese nové předměty, mise i budovy. Datum vydání zatím oznámeno nebylo.

Hearts of Iron IV

Z mafiánského prostředí jsme se virtuálně přesunuli do druhé světové války, kde je zasazena hra Hearts of Iron IV. Ta letos slaví 5 let od svého vydání a k této příležitosti vývojáři oznámili nové rozšíření – No Step Back. Zaměřuje se na Sovětský svaz a východní frontu obecně. Budeme si moct designovat vlastní tanky a k dispozici bude také úplně nový systém zásobování pomocí vlakové dopravy. Ani v tomto případě jsme se však nedozvěděli datum vydání.

Prison Architect

Nového obsahu se dočkají i hráči Prison Architectu. Populární titul, ve kterém si stavíte vlastní vězení, dostane rozšíření Second Chances. Jak už název napovídá, vězňům budete moct snížit trest nebo je dokonce propustit, pokud se budou chovat dobře. Je však možné, že propuštěný vězeň znovu spáchá trestný čin a za to budete penalizováni pokutou. Naopak za každého napraveného trestance získáte odměnu. S tím souvisí také nové terapie a další akce, které hra přidává, aby byla náprava vězňů vůbec možná.

Second Chances vyjde 16. června pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Na Nintendo Switch se podívá 29. června.

Stellaris

Ze Země se teď přesuneme do vesmíru. Součástí PDXCONu totiž byla i grand strategie Stellaris. Game Director Daniel Moregard nejprve oznámil, že se na PC prodalo už přes 4 miliony kopií této hry. S vydáním DLC Nemesis navíc dosáhla rekordu v počtu aktivních hráčů za jeden den. Bylo jich něco přes 250 000, což je opravdu úctyhodné číslo. Kromě toho byl oznámen čtvrtý Expansion Pass pro konzole, který obsahuje update 2.8 a DLC Federations. K dispozici bude 17. června.

Stejně jako Hearts of Iron 4 slaví Stellaris 5. výročí. K této příležitosti si nyní můžete hru vyzkoušet zdarma na Steamu.

Surviving Mars

Ve vesmíru ještě zůstaneme. Poslední hrou na celé akci totiž bylo Surviving Mars. Velkých novinek jsme se nedočkali, ale vývojáři oznámili, že pracují na novém rozšíření. Dali nám alespoň teaser prostřednictvím obrázku.

Souhrn novinek z PDXCONu

Pokud si hru chcete vyzkoušet, máte k tomu dobrou příležitost. Surviving Mars je tento víkend na Steamu k dispozici zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama