Souhrn recenzí hry Forspoken
Forspoken Novinka Souhrn recenzí hry Forspoken

Souhrn recenzí hry Forspoken

Martin Pritula

Martin Pritula

13
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5

Jaké známky si finální hra odnáší od zahraničních recenzentů?

Reklama

Již zítra vychází na PC a konzoli PlayStation 5 nové akční RPG Forspoken od Square Enix, které v poslední době čelilo značné kritice zejména kvůli nepříliš přesvědčující demoverzi a také kvůli neposkytnutí recenzních klíčů mnoha novinářům.

Veškeré zde uvedené recenze se týkají čistě PS5 verze, jelikož v době psaní tohoto článku není žádná recenze pro PC k dispozici.

Souhrn recenzí hry Forspoken

Gaming Nexus

Forspoken je naprosto fantastický. Díky všem kouzlům, výbavě, skvělým soubojům, bossům a příběhu, jež se vyrovná i těm nejlepším, se jedná o důkaz, že Square Enix ví přesně, jak udělat vynikající videohru a bude v tom excelovat ještě po mnoho let.

95 %

Gaming Trend

Forspoken je neuvěřitelný titul. Ačkoli příběh trpí tím, že je příliš generický, hratelnost je vynalézavá a naprosto skvělá. Je to hra, ke které se budu znovu a znovu vracet, jen abych se mohl pohybovat a existovat ve fascinujícím fantasy světě. Forspoken je vzrušujícím skokem vpřed pro akční hry a já se jej nemohu nabažit.

90 %

Easy Allies

Po tom všem se Forspoken jeví jako solidní nová IP. Má sice dost problémů, ale čím déle v Athii strávíte, tím více vás její svět vtáhne díky zajímavým soubojům a prostému potěšení z překonávání rozsáhlých prostředí s okouzlujícími schopnostmi. Luminous Productions se s tímto konceptem rozhodně trefili do černého, jen to chce věnovat trochu více pozornosti technickému stavu a detailům. Přinejmenším ale Forspoken prokázal své kvality a potenciál jednou stát po boku největších značek od Square Enixu.

80 %

We Got This Covered

Chcete prozkoumat krásný a pustý fantasy svět, aniž by vás každý nepřítel zadupal do země? Pak by Forspoken mohla být právě pro vás.

80 %

Game Informer

Příběh a souboje ve hře Forspoken nedosahují úrovně pohybu a průzkumu, ale naštěstí poslední dva jmenované prvky tvoří většinu zážitku. Kampaň jsem proběhl za nějakých 15 hodin a nyní mám před sebou rozsáhlý svět plný zákoutí, která s chutí prozkoumám. Příběh ve mně dlouho nezůstane a soubojům v otevřeném světě jsem se často vyhýbal, nicméně objevovat taje světa mě opravdu bavilo.

75 %

God is a Geek

Fanoušci dobrodružství v otevřeném světě se mají do čeho ponořit a Forspoken nepostrádá své kouzlo, ale hlavní hrdinka je často nejslabší částí hry.

75 %

GamingBolt

Vývoj postavy a lore hry Forspoken je katastrofální, ale hra to dokáže vynahradit neuvěřitelnými souboji a prozkoumáváním světa.

70 %

Wccftech

Forspoken je zábavná akční hra, která nejlépe vynikne, když využijete skvělý magický pohyb, abyste se mohli prohánět fantasy světem Athia a ničit nepřátele ohromujícími kouzly. Obsahově je však nedotažená, její RPG systémy jsou slabé a vizuální stránka je méně vyspělá, než bylo slibováno. Potenciál hry Forspoken je tak v jejím současném stavu do značné míry nevyužit. Pro fanoušky žánru se stále jedná o slušnou hříčku, kterou si mohou projít, ačkoli doporučujeme na slevu nebo začlenění do některé z mnoha předplatitelských služeb.

70 %

IGN

Efektní souboje a pohyb ve hře Forspoken mohou být zábavné, ale nestačí na to, aby byl její klišovitý příběh a holý otevřený svět zajímavý k prozkoumání.

60 %

Shacknews

Je to škoda, protože příšerný příběh a nesympatická hlavní postava hry Forspoken do značné míry sráží jinak slušně zpracované akční RPG. Je zde základ pro něco dobrého, ale bohužel tento potenciál není využit.

60 %

GamesRadar+

Forspoken vyniká nejlépe, když se prohání krásným světem Athia a přitom sesílá nejrůznější kouzla. Příběh ale hře velmi ubírá na zajímavosti.

50 %

Gamespot

Forspoken je vizuálně působivá hra, která potěší hudbou, ale nudné souboje, špatné vykreslení postav a slabé mechanismy pohybu z ní dělají průměrný zážitek.

50 %

Hardcore Gamer

Forspoken měl být pro Luminous Productions nápaditým a atraktivním novým začátkem, ale výsledkem je bohužel hra, která je nejen nevýrazná a nedotažená, ale postrádá i důvod, proč se o ní vůbec zajímat. Plejáda technických nedostatků, nevýrazný design otevřeného světa a především zklamání v podobě naprostého minima momentů, které skutečně potěší.

40 %

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama