Novinka Souhrn z akce Nintendo Direct

Souhrn z akce Nintendo Direct

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Nintendo Switch Switch

Portal a No Man's Sky na Switchi, Xenoblade Chronicles 3 či nové Nintendo sporty.

Reklama

Přestože jsme zprvu očekávání mírnili, z nejnovějšího Nintendo Directu se vyklubovalo pěkné překvapení. Nedošlo sice na ty největší tituly jako pokračování The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ale zato přišla na celá řada poměrně nečekaných oznámení. Proto si všechny informace přehledně shrneme.

Xenoblade Chronicles 3

Začneme paradoxně závěrem samotné prezentace, kdy došlo na oznámení třetího dílu populární RPG série Xenoblade Chronicles od Monolith Software. Původní hra vyšla už v roce 2010 na Nintendo Wii, dvojka následovala až v roce 2017 právě na Switch, kde pak v roce 2020 vyšla v definitivní edici i jednička. V Xenoblade Chronicles 3 si zahrajeme za Noaha a Mio v poněkud neklidném období mezi národy Keves a Agnus. Prozkoumat budeme moct nový svět, který je propojen s prvním i druhým dílem. Xenoblade Chronicles 3 vyjde exkluzivně na Nintendo Switch, a to už v září tohoto roku.

Nintendo Switch Sports

Tak tohle čekal asi málokdo. Legendární Nintendo sporty se vrací, tentokrát ve verzi pro Switch. Pomocí Joy-Conů si budeme moct zahrát v lokálním i online multiplayeru a na výběr bude při vydání 6 sportů: volejbal, tenis, bowling, badminton, chambara a fotbal. Právě poslední zmíněná disciplína je asi nejzajímavější tím, že ji budete moct ovládat nohou pomocí speciálního doplňku, který bude Nintendo prodávat s krabicovou verzí Soccer Shoot-Out! Na podzim má pak přibýt golf, přičemž v budoucnu se možná dočkáme i dalších sportů. Nintendo Switch Sports vyjde 29. dubna, ale předplatitelé Nintendo Switch Online si můžou hru vyzkoušet už v rámci testu od 18. do 20. února.

Porty na Switch

No Man's Sky

Dále přišla řada hned na několik portů. Dozvěděli jsme se například to, že se na Nintendo Switch podívá titul No Man's Sky, konkrétně už v létě.

Portal: Companion Collection

Ale to není všechno, na Switch totiž vyjde i kolekce obou dílů série Portal. Legendární hry od Valve budou hratelné v online multiplayeru i splitscreenu a dorazí někdy v průběhu letošního roku.

Star Wars: The Force Unleashed

Akční adventura z roku 2008 vyšla mimo jiné na Nintendo Wii, nyní však dorazí ve vylepšené verzi také pro Switch, a to už 20. dubna.

Earthbound

Na své si přijdou také fanoušci série Earthbound, v Japonsku známé jako Mother. První dva díly jsou právě teď dostupné v předplatném Nintendo Switch Online.

Klonoa Phantasy Reverie Series

První dva díly plošinovek Klonoa, které původně vyšly na konzole PlayStation, se podívají na Nintendo Switch 8. července.

Kingdom Hearts Integrum Masterpiece

Kolekce 3 dílů série Kingdom Hearts dorazí na Switch už dnes, ale pouze v cloudové verzi.

Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass

Už to vypadalo, že Nintendo oznámí nový díl Mario Kart, nestalo se. Ale přece jenom fanoušci závodní série nemusí smutnit, protože si japonská společnost přichystala spoustu nového obsahu. Do Mario Kart 8 Deluxe totiž dorazí 48 (staro)nových okruhů, jde o remasterované tratě z předchozích dílů. Vydávány budou v 6 vlnách vždy po 8 okruzích, přičemž intervaly budou zřejmě poměrně dlouhé, protože poslední várka má dorazit až na konci roku 2023. Okruhy budou součástí tzv. Booster Course Passu, který si můžete zakoupit samostatně za 25 dolarů, anebo ho dostanete zdarma, pokud si platíte Nintendo Switch Online. První várka dorazí 18. března.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Vraťme se na samotný začátek akce, kde došlo k oznámení nového dílu série Fire Emblem. Warriors: Three Hopes se však nebude hrát jako většina ostatních dílů, které nabízí tahové souboje. V novince na vás naopak čekají masivní real-time bitvy, zahrajete si však za známé postavy z Fire Emblem: Three Houses, který vyšel v roce 2019. Fire Emblem Warriors: Three Hopes vychází 24. června exkluzivně na Nintendo Switch.

Mario Strikers: Battle League

V tak trochu bláznivém fotbalu si zahraje až 8 hráčů (2 týmy po čtyřech) v lokálním multiplayeru, online pak nabídne až 20 hráčů v jednom lobby. Hra vyjde 10. června exkluzivně na Nintendo Switch.

Metroid Dread (Update)

Nejnovější díl série Metroid už je pár měsíců venku, Nintendo ale oznámilo a zároveň rovnou vydalo bezplatný update, který přináší dva nové módy: obtížnosti Dread Mode, kde vás zabije jeden jediný zásah, a Rookie Mode, jež je určena pro nováčky v sérii a nabídne některá zjednodušení.

V dubnu dorazí ještě druhý update s tzv. Boss Rush módem, kde musíte porazit několik bossů po sobě bez jakékoli přestávky.

Disney Speedstorm

Nová závodní hra, která přinese postavy z filmů od Disney a Pixaru. Titul je free-to-play a obsah do něj bude přidáván postupně. Na Nintendo Switch zamíří v létě letošního roku.

Remastery a remaky

Chrono Cross

7. dubna dorazí na Nintendo Switch (a také PC, Xbox One a PS4) vylepšená verze RPG Chrono Cross z roku 1999. Titul nabídne nový soundtrack a jako bonus textovku Radical Dreamers.

Live a Live

Další hra od Square, která se dočká znovuvydání. Původní titul vyšel už v roce 1996 na Super Famicom, ale pouze v Japonsku. Tentokrát se dočkají i hráči na západě a mohou se těšit na výrazně vylepšenou grafiku. V tomto RPG si zahrajete hned za několik hrdinů v různých obdobích, jako například na divokém západě, v pravěkém kmeni, v přítomnosti, ale také blízké budoucnosti. Na výběr bude celkem 7 příběhů. Live a Live dorazí 22. července.

Front Mission

Toto taktické RPG obdrží plnohodnotný remake, které vyjde na Nintendu Switch v létě tohoto roku. V budoucnu se máme dočkat také remaku druhého dílu.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

Vylepšená verze tahových strategií, původně vydaných pro Game Boy Advance, dorazí na Nintendo Switch 8. dubna.

Nové ukázky již oznámených her

Kirby and the Forgotten Land

Bližší představení možnosti změnit Kirbyho podobu, například na auto, automat nebo... VLC Media Player? Hra vychází 25. března exkluzivně na Nintendo Switch.

Triangle Strategy

Chystané RPG od tvůrců Octopath Traveler ve finálním traileru. Hra vyjde 4. března.

Splatoon 3

V nové ukázce byl představen kooperativní režim Salmon Run. Titul dorazí na Switch v létě tohoto roku.

MLB The Show 22

Sportovní série od PlayStation Studios se loni podívala na Xbox a letos, jak už jsme se nedávno dozvěděli, dorazí také na Nintendo Switch. Na záběry ze hry se můžete podívat v novém traileru. Titul vyjde 5. dubna.

Assassin's Creed: The Ezio Collection

Připomenutí portu slavné Eziovy trilogie, která dorazí na Switch už přesně za týden, 17. února.

Cuphead: The Delicious Last Course

Jak už víme z The Game Awards, očekáváné DLC dorazí 30. června, mimo jiné také na Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama