Novinka Souhrn z akce State of Play

Souhrn z akce State of Play

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Nové hry od Square Enix, samurajská pouť a ne tak úplně Dino Crisis.

Reklama

Přibližně 20minutová prezentace State of Play se skutečně zaměřila především na japonské vydavatele a rozhodně jsme nedostali ani zdaleka všechno, co si hráči přáli. I přesto jsme se dočkali několika zajímavých oznámení, a proto jsme se rozhodli udělat přehledný souhrn.

Exoprimal

Logo Capcomu a dinosauři. Co jiného by to mohlo být než... Ne, Exoprimal není žádné Dino Crisis a vzhledem k bláznivému traileru si ve výsledku fanoušci oddechli, že tomu tak není. Jde o kooperativní akci, v níž se utkají dva týmy po pěti hráčích v boji proti hordám dinosaurů. Jen jeden z nich může přežít.

Hratelných postav tak bude samozřejmě několik a každá z nich má specifické schopnosti. Například Zephyr se specializuje na boj z blízka, zatímco Deadeye si rád drží odstup a kosí dinosaury silnými střelnými zbraněmi. Důležitou roli má hrát také umělá inteligence, která bude předpovídat, kde se objeví další dinosauři, a během zápasu vám bude zadávat úkoly.

Exoprimal míří na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S. Vyjít by měl v roce 2023.

Trek to Yomi

Fanoušky Ghost of Tsushima určitě zaujme samurajská hra Trek to Yomi, která byla poprve oznámena už na loňské E3. V černobílém dobrodružství bude chtít mladý bojovník Hiroki ochránit své rodné město před číhajícím nebezpečím.

Nově jsme se dozvěděli, že hra vyjde už na jaře letošního roku, a to na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S.

Valkyrie Elysium

Série Valkyrie se vrací na domácí konzole. Po prvních dvou dílech jsme se dočkali pouze prequelů Valkyrie Profile: Covenant of the Plume na Nintendo DS a Valkyrie Anatomia: The Origin na iOS a Android. Nový díl, který nese podtitul Elysium, má být podle autorů akční RPG s epickým příběhem, nádherným prostředím a rychlým bojovým systémem, do něhož jsou zakomponovány známé útoky a komba z prvních her.

Valkyrie Elysium míří na PC, PlayStation 4 a PlayStation 5, vyjít má ještě letos.

The DioField Chronicle

Druhým oznámením společnosti Square Enix byla nová IP – The DioField Chronicle. Vývojáři lákají na real-time taktické RPG s hlubokým příběhem, hvězdným obsazením a okouzlující soundtrack. I tato hra vyjde ještě letos, a to na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch.

Returnal – Update 3.0

Hra dostane 22. března online co-op a survival mód. Oznámení jsme věnovali samostatný článek.

GhostWire: Tokyo

Nová hra od autorů The Evil Within vychází už 25. března. Pre-Launch trailer blíže představuje zasazení.

Forspoken

Nedávno odložené akční RPG Forspoken se znovu připomnělo i zde. Nový trailer se zaměřil především na souboje a věnovali jsme mu samostatný článek.

Stranger of Paradise Final Fantasy Origin

Hra vyjde už 18. března, ale prostřednictvím krátkého traileru jsme se dozvěděli, že už nyní je dostupné demo, které si můžou vyzkoušet hráči na konzolích PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S. Postup se vám přenese do plné hry.

JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle R

Nová bojovka, zasazená do univerza populární mangy a anime JoJo's Bizzare Adventure. Těšit se máme na 50 hratelných postav. Titul míří na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch a vyjít má na podzim letošního roku.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

Kolekce 13 retro titulů s vylepšenými texturami a obsahem navíc. Dorazí ještě letos na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S a Nintendo Switch.

Gundam Evolution

First-person střílečka, která se výrazně inspiruje hrou Overwatch, soupeří v ní dva týmy po šesti hráčích a nabízí 3 herní režimy. Hráči v Japonsku a Spojených Státech se už na jaře dočkají network testu. Plná hra vyjde později v tomto roce na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S.

GigaBash

Arena brawler pro 4 hráče, který míří na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama