Novinka Souhrn z Meta Quest Gaming Showcase 2022

Souhrn z Meta Quest Gaming Showcase 2022

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Windows PC

Nové Walking Dead, Krotitelé duchů či update pro Resident Evil 4.

Reklama

Společnost Meta dnes uspořádala akci pod názvem Meta Quest Gaming Showcase. VR headsety, které původně nesly název Oculus, už totiž také prošly rebrandem. V přibližně 25minutovém předtočeném videu jsme se každopádně dočkali hned několik zajímavých oznámení.

The Walking Dead: Saints & Sinners Chapter 2: Retribution

Jako první přišlo na řadu pokračování oblíbené VR střílečky z roku 2020. V druhé kapitole se opět podíváme do New Orleans, které má být ještě nebezpečnější než předtím. Na akci s hromadou zombií pracuje, stejně jako minule, společnost Skydance Interactive. Název vám možná něco řekne v souvislosti nedávné novinky o hře ze světa Star Wars, ale pozor, nejde o dvě stejná studia. Amy Hennig a její tým totiž pracuje ve Skydance New Media, což je v podstatě sesterská firma autorů VR titulů ze světa The Walking Dead.

Hra vyjde ještě letos, ale přesné datum vydání zatím neznáme. Míří na Meta Quest 2 a Rift.

NFL PRO ERA

Dále došlo na oznámení vůbec první VR hry ze světa amerického fotbalu. V traileru se můžete podívat na gameplay záběry.

Hra dorazí na headsety Meta Quest.

Among Us VR

Už na loňských The Game Awards jsme se dozvěděli, že populární titul Among Us se podívá také do virtuální reality. Nyní jsme se dočkali nových gameplay záběrů a také přibližného data vydání, hra by měla dorazit na konci letošního roku.

Dostupná bude na headsetech Meta Quest 2, Rift, ale i další zařízení.

Resident Evil 4 VR: The Mercenaries

Svého se dočkali i fanoušci survival hororů. Loni vyšla VR verze čtvrtého dílu ze série Resident Evil a nyní přišlo oznámení, že do hry dorazí oblíbený režim The Mercenaries. Ten nabízí souboje s vlnami nepřátel na čtyřech unikátních mapách. Hrát můžeme za jednu z plejády postav a k vyzkoušení bude také 20 speciálních výzev. Naším cílem je samozřejmě nasbírat co největší skóre, které následně můžeme porovnat s ostatními hráči prostřednictvím online žebříčku.

Update je k dispozici už nyní, a to zcela zdarma.

Ghostbusters VR

Nedávno jsme se dočkali oznámení nové hry podle slavné filmové série Krotitelé duchů. Hned měsíc nato ale v rámci Meta Quest Gaming Showcase došlo na oznámení dalšího titulu z tohoto univerza. Ten nese jednoduchý název Ghostbusters VR a podíváme se v něm do San Francisca, kde se máme snažit přijít na kloub záhadám a samozřejmě pochytat duchy. Budeme moct hrát sólo, nebo až se třemi kamarády.

Hra míří na Meta Quest 2.

Beat Saber: Electronic Mixtape

Československá hra Beat Saber se dočká dalšího z řady rozšíření, jež přinese 10 nových skladeb, konkrétně:

  1. Marshmello - Alone
  2. Martin Garrix - Animals
  3. Bomfunk MC's - Freestyler
  4. deadmau5 - Ghosts 'n' Stuff (feat. Rob Swire)
  5. Madeon - Icarus
  6. Darude - Sandstorm
  7. Zedd - Stay The Night (feat. Hayley Williams)
  8. Fatboy Slim - The Rockafeller Skank
  9. Rudimental - Waiting All Night (feat. Ella Eyre)
  10. Pendulum - Witchcraft

Balíčku se máme dočkat už brzy.

Cities: VR

Už nějakou dobu víme, že strategie Cities: Skylines míří na headsety pro virtuální realitu. Tentokrát jsme se však dočkali nových gameplay záběrů a také data vydání, které je stanoveno na 28. dubna. Fanoušci tedy musí čekat jenom do příštího týdne.

Red Matter 2

Pokračování adventury z roku 2018 přímo navazuje na první díl. Hlavní hrdina zachytí signál svého starého přítele a chce se ho vydat zachránit. Autoři slibují nové mechaniky, náročné háadanky a samozřejmě i nějaká ta překvapení.

Hra vyjde v létě tohoto roku a míří na headsety Meta Quest.

Espire 2

Další pokračování, tentokrát jde ale o stealth akci, kterou si užijete nejenom v singleplayeru, ale také v kooperativní kampani.

Hry se dočkáme ještě letos a dorazí na Meta Quest 2.

Moss: Book II

Aby toho nebylo málo, tak je tu ještě jedno pokračování. Quill se vrátí v "druhé knize" série Moss, těšit se máme na nové schopnosti a nepřátele, včetně bossfightů.

Hra vyjde v létě 2022 na headset Meta Quest 2.

BONELAB

V Bonelab se podíváme před soud, neboť jsme podezřelí z vyvolávání neznámé síly. Poté jsme ale povoláni do akce a abychom utekli smrti, utečeme do neznámé podzemní laboratoře, kde na nás čeká spousta náročných výzev.

Hra míří na Meta Quest 2 i další headsety.

RUINSMAGUS

V tomto akčním RPG se podíváme do světa plného magie, kde na nás čeká více než 25 příběhových questů. Během nich se dostaneme do soubojů, ale také budeme řešit hádanky. Pokud se nám podaří přežít, vrátíme se po splnění úkolu zpět do města, kde se můžeme pustit do vylepšování vybavení.

Hra dorazí v létě tohoto roku na Meta Quest 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama