Novinka Souhrn z Nintendo Direct

Souhrn z Nintendo Direct

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Nintendo Switch Switch

Nový 2D Mario, remake klasiky a detektiv Pikachu se vrací.

Reklama

Dnes proběhla další z řady prezentací Direct od Nintenda. Trvala něco málo přes 40 minut a dozvěděli jsme se na ní spoustu nových informací o již oznámených, či úplně nových hrách, které zamíří na Nintendo Switch. A málo jich rozhodně nebude.

Super Mario Bros. Wonder (nové oznámení)

Jedno z největších oznámení si Nintendo pochopitelně nechalo na samotný závěr. Jde o Super Mario Bros. Wonder, novou 2D hru s Mariem, která na první pohled vypadá tradičně, ale ukrývají se v ní poměrně... zvláštní věci. Mario se zde může přeměnit například na slona. Novinka půjde hrát až ve 4 hráčích. Na Nintendo Switch dorazí 20. října tohoto roku.

Super Mario RPG (nové oznámení)

Nebyla to zdaleka jediná hra s Mariem, která se v Directu objevila, už dříve v něm došlo na oznámení Super Mario RPG. Nejde o úplně novou hru, ale o remake klasiky, která původně vyšla v roce 1996 na SNES. Z pohledu hratelnosti jde skutečně o poměrně tradiční RPG s tahovými souboji. Předělávka vyjde 17. listopadu exkluzivně na Nintendo Switch. Zároveň jsme se dozvěděli, že hudbu pro remake bude skládat Jóko Šimomura.

Detective Pikachu Returns (nové oznámení)

Pikachu, který mluví, to už nám díky filmu z roku 2019 asi nepřijde tak neobvyklé, jak by se mohlo na první pohled znát. Snímek byl ale založen na videoherní předloze, která vyšla už o rok dřív, a ta ještě letos dostane pokračování. Vrátí se v něm Tim Goodman a samozřejmě samotný Pikachu. Detektivní duo bude vyšetřovat nové případy. Hra dorazí na Nintendo Switch 6. října tohoto roku.

Neoznámená hra s princeznou Peach v hlavní roli

Nintendo nechtělo sdělit podrobnosti o všech hrách, které se na akci objevily. Dočkali jsme se například malého teaseru na úplně novou hru, kde bude hlavní postavou princezna Peach. Víme však o ní pouze to, že vyjde příští rok na Nintendo Switch.

Luigi's Mansion: Dark Moon (vylepšená verze)

Podobně skoupé bylo Nintendo i u titulu Luigi's Mansion: Dark Moon. Jde o druhý díl z této série, který původně vyšel v roce 2013 na Nintendo 3DS. Nyní bylo oznámeno, že vzniká graficky vylepšená verze, jež dorazí někdy v příštím roce na Nintendo Switch.

Batman: Arkham Trilogy (port)

Už loni v únoru unikla informace o tom, že se chystá port trilogie Batmana pro Nintendo Switch. Na oficiální oznámení jsme ale museli čekat opravdu dlouho, přišlo totiž právě až na dnešním Directu. Kolekce obsahuje hry Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City a Batman: Arkham Knight, přičemž na Switch dorazí na podzim tohoto roku.

Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 (datum vydání)

Odhalení chystané kolekce her ze série Metal Gear jsme se dočkali už na PlayStation Showcase, v Directu jsme se nicméně v rámci nové ukázky dozvěděli datum vydání, jež je stanoveno na 24. října tohoto roku. Kolekce obsahuje tituly Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty a Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Kromě Nintenda Switch míří také na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Pikmin 4 (nové záběry)

Už v oznámení Directu bylo slíbeno, že se ukáže hra Pikmin 4. A stalo se, viděli jsme skoro 4 minuty nových záběrů, kde hráč cestuje světem a používá Pikminy pro překonání různých překážek. Budeme sbírat poklady, zachraňovat ostatní dobrodruhy a dokonce se budeme moct vydat také na noční expedice. V tom všem nám bude pomáhat malé zvířátko Oatchi. Hra dorazí na Nintendo Switch 21. července.

Pikmin 1+2 (nové oznámení)

V rámci série Pikmin jsme se dočkali ještě jednoho příjemného oznámení, konkrétně jde o HD kolekci prvních dvou dílů. K dispozici je na Nintendu Switch už dnes.

Vampire Survivors (port)

Indie hit Vampire Survivors, v němž se postavíme obrovským hordám nepřátel, se objeví i na konzoli Nintendo Switch. Stane se tak už 17. srpna.

Star Ocean: The Second Story R (nové oznámení)

Druhý díl z JRPG série Star Ocean původně vyšel v roce 1998 na první PlayStation, nyní se však chystá remake, který kombinuje 3D prostředí a 2D pixel-artové postavy. Hra míří na Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 a PlayStation 5. Vyjde 2. listopadu tohoto roku.

Pokémon Scarlet a Violet – The Hidden Treasure of Area Zero (nové záběry)

Již dříve oznámené DLC pro nejnovější Pokémony se ukázalo v přibližně 3minutovém traileru. Těšit se máme na nové Pokémony, lokace i příběhy. První část rozšíření vyjde letos na podzim, druhá část v zimě. Pro hraní pochopitelně budete potřebovat základní hru.

WarioWare: Move It! (nové oznámení)

Nová kolekce miniher, která je zaměřena především na pohybové ovládání. Užijete si je ve 2, vybrané minihry pak až ve 4 hráčích. Hra vyjde 3. listopadu exkluzivně na Nintendo Switch.

Penny's Big Breakaway (nové oznámení)

3D plošinovka, v níž prozkoumáme barevný svět Macaroon. Penny a Yo-Yo musí uniknout císaři Eddiemu a odkrýt tajemství, která svět ukrývá. Hra míří na Nintendo Switch, PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Vyjde na začátku příštího roku.

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince (nové oznámení)

Princ démonů Psaro se vydá na dobrodružství ve fantasy světě Nadira, kde si postupně buduje skupinu monster, s nimiž vyráží do tahových soubojů, aby se stal mistrem. Hra vyjde 1. prosince tohoto roku a míří na Nintendo Switch.

Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass Wave 5 (nové oznámení)

Již pátá vlna přídavků do arkádové závodní hry Mario Kart 8 Deluxe v rámci Booster Course Passu. Můžeme se těšit na 8 nových tratí a 3 další postavy. DLC dorazí v létě.

Sonic Superstars (nové záběry)

Nová 2D hra se Sonicem se poprvé představila už na Summer Game Festu, v rámci Directu jsme se dočkali nových záběrů. Připomenu, že si ji lokálně budete moct zahrát až ve 4 lidech. Dorazí na letos na podzim nejenom na Nintendo Switch, ale také PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S.

Persona 5 Tactica (nové záběry)

Další z řady spin-offů populární Persony 5. Oznámen byl už v rámci letošní Xbox Showcase, nyní jsme se dočkali nových záběrů. Očekávat můžete známé postavy, ale tahový soubojový systém zde funguje podobně jako například v sérii XCOM. Hra vyjde 17. listopadu na Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S.

Palia (nové záběry)

Free-to-play MMO, jež bylo oznámeno už před několika lety. Podíváte se v něm do nového světa, kde můžete budovat stavby, sbírat suroviny, lovit zvěř a vyrábět nové nástroje. Hra dorazí na Nintendo Switch na konci tohoto roku.

Headbangers Rhythm Royale (datum vydání)

Kolekce battle royale miniher zaměřených na hudbu byla oznámena už na Future Games Show, v rámci Directu jsme se dočkali data vydání, jež je stanoveno na 31. října. Hra míří na Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S.

Silent Hope (nové oznámení)

Akční JRPG, v němž se podíváme do původně poklidně fungujícího království, které však zasáhla katastrofa. Vyjde 3. října na Nintendo Switch.

Manic Mechanics (nové oznámení)

Chaotická co-op hra v níž se, jak už název napovídá, staneme mechaniky a budeme sestrojovat různé věci až se 3 dalšími hráči. Hra vyjde 13. července a míří na Nintendo Switch.

Gloomhaven (port)

Již vydané taktické RPG, které se však nově podívá na Nintendo Switch. Stane se tak 18. září tohoto roku.

Just Dance 2024 Edition (nové záběry)

V rámci Directu jsme se dočkali také nových záběrů z dalšího ročníku taneční hry od Ubisoftu, která vychází 24. října na Nintendo Switch, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Připomenutí druhého DLC pro hru Mario + Rabbids Sparks of Hope, které vychází právě dnes.

Fae Farm (nové záběry)

Nový trailer na chystanou hru Fae Farm, kde si zafarmaříme v magickém světě, a to nejenom sami, ale i s přáteli v multiplayeru. Hra vyjde 8. září na PC a Nintendo Switch.

MythForce (nové záběry)

First-person roguelike hra zaměřená na souboje na blízko. Dorazí ještě letos na Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama