SoulCalibur V a další ždíbky detailů
Novinka SoulCalibur V a další ždíbky detailů

SoulCalibur V a další ždíbky detailů

Michal Maliarov

Michal Maliarov

2

Něco málo informací se podařilo vyšťourat z prezantace titulu v Dubai, takže vám je přinášíme hezky na jednom místě.

Reklama

Jak již bylo řečeno v oficiálním odhalení, chystané pokračování se má odehrávat 17 let po událostech čtvrtého dílu a tentokrát jsou centrem dění děti Sophie. Její syn Patroklos hraje významnější roli a pátý díl tak nese lehký závan generačního posunu.

Příběh se ale rozevírá v momentě, kdy je Patroklos spolu se sestrou Pyrrhou ovládnut zlou energií meče Soul Edge a oba jsou tak nyní sepjati s jeho osudem. Prozatím neznáme další větvení příběhu, je ale dost možné, že se díky tomu jeden ze sourozenců postaví na stranu dobra, druhý pak na stranu zla.

Oba meče – Soul Edge i SoulCalibur – lehce pozměnily design a nyní sebou představují menší meče do jedné ruky, kdežto v předchozích dílech se jednalo o obrovské dvouruční zbraně. Příběh by měl také vysvětlit, proč se tak stalo.

Vývojáři poznamenali, že chtějí, aby byl pátý díl elegantní a lehce dostupný, takže by se nemělo jednat o hardcore mlátičku, nýbrž o přístupnou bojovku pro všechny. Pohyby a složitá komba budou proveditelná mnohem jednodušeji a studio taktéž slibuje vylepšený multiplayerový zážitek.

Návrat zahlásí také editor vlastní postavy a mnozí bijci mimo univerzum SoulCaliburu by měli přijít na návštěvu (jak tomu bylo s Yodou a Dart Vaderem). Oblíbené postavy předchozích dílů se vrátí, jinak ale soupiska bojovníků podstoupí řádnou čistku a přibudou i zbrusu noví.

SoulCalibur V je prozatím připravován na rok 2012 pro PS3 a Xbox360. Více informací se snad dozvíme na výstavě E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama