Source 2 engine se ukáže v první polovině příštího roku díky aktualizaci Doty 2
Dota 2 Novinka Source 2 engine se ukáže v první polovině příštího roku díky aktualizaci Doty 2

Source 2 engine se ukáže v první polovině příštího roku díky aktualizaci Doty 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

42

Valve dnes oznámilo, že v první polovině příštího roku představí prostřednictvím velké aktualizace Doty 2 nový engine, mezi hráči známý jako Source 2.

Reklama

Podobně jako Half-Life 3, i nový engine od Valve je tak nějak veřejným tajemstvím. Sice nebyl přímo oznámený ani představený, ale ani sami vývojáři se o něm nebojí příliš mluvit. A co víc, určité části enginu už před několika měsíci dali hráčům k dispozici. Jen si vzpomeňte na kuriózní situaci s vydáním alpha verze modovacích nástrojů pro Dotu 2.

Valve navíc před nějakou dobou oznámilo, že letos ruší oblíbený halloweenský mód Diretide (a teď ruší i vánoční Frostivus) kvůli práci na něčem velkém, co přijde v roce 2015 a kdekdo tehdy předpokládal, že dojde k přechodu Doty 2 na nový engine. Nyní to, co v příštím roce přijde, trochu přiblížili. A skutečně je to nový engine.

,,Mezi [změnami] je zásadní vylepšení enginu Doty 2, které chceme vydat v první polovině příštího roku. Jedna z hlavních vlastností tohoto vylepšení enginu bude možnost rychle vytvořit zcela nové herní módy. Něco z této práce jste již viděli v alphě Dota 2 Workshop Tools, která vyšla dříve v tomto roce."

Následně jsme se dočkali vysvětlení, že tvorba nových módů nemá smysl ze dvou důvodů. Zaprvé se dají pracovní síly nutné pro vývoj Diretide nebo jiných svátečních módů využít pro přechod samotné hry na nový engine, zadruhé by tyto módy byly po příchodu nového enginu zastaralé.

Zdá se tedy, že Dota 2 bude opravdu první hrou, jejímž prostřednictvím nám Valve představí svůj nový engine. Koneckonců sám Gabe Newell kdysi uvedl, že jedna z hlavních předností Source 2 bude co největší podpora uživateli tvořeného obsahu, což je přímo dokonale v souladu s vyjádřením o nových herních módech výše.

V konečném důsledku by ale fakt, že se engine představí zrovna přes Dotu 2, měl být irelevantní, i když bude zajímavé sledovat, jak předělávka celé Doty 2 proběhne. Hlavní zkrátka je, že snad konečně dojde k představení nového enginu, na které by mohlo krásně navázat oznámení zcela nového titulu od Valve, který možnosti enginu odhalí v celé kráse. Šance, že Dota 2 odhalí úplně všechy možnosti nového enginu, je přeci jen poměrně malá.

Mohl by být rok 2015 "tím rokem," na nějž čekají fanoušci Half-Life a Left 4 Dead jako na smilování? Po dlouhé době lze skutečně říct, že by to tak být mohlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama