Source Filmmaker je ve fázi otevřené bety
Team Fortress 2 Novinka Source Filmmaker je ve fázi otevřené bety

Source Filmmaker je ve fázi otevřené bety

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Bez jakéhokoliv varování Valve zpřístupnilo nový program Source Filmmaker všem zájemcům.

Reklama

Pokud jste se doteď nervovali, že vám pořád nepřišla pozvánka, už nemusíte. Po včerejším rozesílání pozvánek všem zájemcům je nyní Source Filmmaker dostupný pro všechny, samozřejmě přes Steam. Zatím jde stále o betaverzi, každopádně je SFM dostupný zdarma, tak proč ho nezkusit, i když pro začátečníka nejde o nic jednoduchého.

Pro připomenutí, Source Filmmaker umožňuje vytvářet prakticky jakákoliv videa v kulisách Team Fortress 2. Využít můžete všechny prvky a objekty ze hry, přítomen je i rozsáhlý výběr použitelných věcí z Half-Life 2. Nechybí ani široké možnosti nasvětlení, tvorba plakátů, možnost jakkoliv si zkrášlit a rozhýbat postavy, dokonce lze použít i vaše předměty ze Steam Workshop.

Pokud se chcete pustit do tvorby, určitě se vám bude hodit pár odkazů. Především prorpacované tutoriály, a určitě omrkněte i databázi všech dosavadních výtvorů, kterou Valve nově spustilo. Na závěr můžete zkouknout drobný, nijak zvlášť povedený a hlavně prvotní pokus autora této novinky. Takové video lze vytvořit sotva z pár desítek minut, takže i když z počátku není orientace v programu nijak snadná, stačí trocha cviku a hned se dají dělat působivé snímky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama