Space Engineers po pěti letech opouští Early Access fázi
Space Engineers Novinka Space Engineers po pěti letech opouští Early Access fázi

Space Engineers po pěti letech opouští Early Access fázi

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy Windows PC

V následujících dnech si můžete hru vyzkoušet v rámci bezplatného víkendu na Steamu.

Reklama

Vesmírný sandbox Space Engineers od českého studia Keen Software House byl jedním z těch titulů, které mnohdy dělaly dojem, že možná Early Access na Steamu nikdy neopustí. Hra se koneckonců nacházela v předběžném přístupu od konce roku 2013, tedy více než pět let, a strávila v něm o několik měsíců víc než třeba DayZ od Bohemia Interactive, další zdánlivě věčný Early Access počin. Příznivci stavění, přežívání a zkoumání ve vesmíru nebo na planetách se ale přeci jen dočkali velkého finále v podobě vydání finální verze.

Počínaje datem 28. února 2019 už Space Engineers nenajdete jako součást Early Access programu, ale jako hotový produkt, který je standardně k dispozici v nabídce Steamu. Pravděpodobně nejúspěšnější počin Keen Software House přitom odstartoval dráhu dokončeného titulu za doprovodu několika vylepšení a dost pozitivních uživatelských recenzí. Opuštění Early Access programu přitom tvůrci chystali několik let, konkrétně od vydání bety, a chtěli k němu dospět ve chvíli, kdy naplní původní vizi projektu a nabídnou všechny plánované a klíčové herní prvky. Což se zjevně podařilo.

Během pětiletého období, které přineslo třeba 3 miliony prodaných kopií nebo 200 tisíc aktivních hráčů, přitom došlo na značné rozšíření původního konceptu, mimo jiné o věci, s nimiž se původně vůbec nepočítalo. Pokud Space Engineers ještě nevlastníte, můžete si ho na Steamu pořídit za velmi sympatickou cenu 16,99 euro. A jestli potřebujete nejprve nějakou zkoušku, raději moc neváhejte. Do pondělních 19:00 našeho času si totiž lze Space Engineers zdarma vyzkoušet v rámci tradičního bezplatného víkendu na Steamu. Stačí navštívit stránku obchodu hry, kliknout na tlačítko "Hrát hru" a stahovat.

https://www.youtube.com/watch?v=YWZQj-1oK8k
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama