Spekulace: Letošní Assassin's Creed skutečně v Řecku
Assassin's Creed: Odyssey Novinka Spekulace: Letošní Assassin's Creed skutečně v Řecku

Spekulace: Letošní Assassin's Creed skutečně v Řecku

Jan Kalný

Jan Kalný

43
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Francouzskému hernímu magazínu přišel obrázek s klíčenkou Assassin's Creed: Odyssey.

Reklama

O tom, že letos vyjde nový díl Assassin's Creed se mluví už nějakou chvíli. A o tom, že se bude odehrávat v Řecku, se mluví ještě déle. Poslední dobou došlo na několik úniků, které z větší části přišly z fóra 4chan, ale dnes je tu něco trochu zajímavějšího.

Francouzskému hernímu magazínu Jeuxvideo Live totiž od „důvěryhodného zdroje” přišel obrázek se zabalenou klíčenkou ve tvaru helmy, se kterou si každý bez problému spojí právě Řecko. Mimo jiné je vidět i jméno hry - Assassin's Creed: Odyssey, což dále potvrzuje Řecko a dává důvěryhodnost zmíněným únikům z 4chanu, které se zmiňují nejen o Řecku, ale i onom jméně. Kromě toho se na internetu také objevily dva obrázky s dvěma různými triky, které disponují stejným a upraveným logem Odyssey.

Pokud by se tedy dalo únikům věřit, mohla by nás čekat velmi zajímavá hra, jak se můžete sami přesvědčit s částečným výpisem níže, převzatým z Redditu, na kterém najdete zbytek výčtu.

V první řadě se mluví o tom, že se hra bude odehrávat během flaviovské dynastie a vyjde jako obvykle na podzim. Během jednoho průchodu hrou budeme moci hrát pouze za jednu postavu, ale k dispozici mají být dvě, přičemž každá z nich nabídne jiné dovednosti, jinou formu orlího pohledu a také trochu odlišný pohled na příběh hry (něco na způsob například Dishonored 2). Příběh se přitom má, zcela překvapivě, točit kolem Templářů/Římanů, kteří využívají Kousek ráje k utlačování lidí pro císaře Vespasiana a jeho propagandu. Součástí herní mapy by potom měly být regiony a oblasti Achaiy, Makedonie, Epiru, Thrákie, Egejského moře, Jónského moře a Asie.

Ve velkém by se měly vrátit námořní bitvy a lodě s obrovským systémem úprav (včetně vlajek, plachet, barev, posádky, emblémů a písní) a dočkat se také máme systému flotily, kdy budeme moci zároveň velet i několika počítačem ovládaným lodím.

Další návrat má slavit i sociální stealth. Tentokrát budeme moci splynout nejen s davem lidí, ale také s jednotlivci, zvířaty nebo i se statickými předměty. Většina z nich má mít speciální animaci na způsob Discovery Touru z Assassin’s Creed: Origins.

Dalším návratem má být systém bratrstva (ovládání bratrstva jako v Assassin’s Creed: Brotherhood) a systém renovací (nákup a správa objektů), které zajistí stálý přísun peněz pro další vylepšování vaší flotily, bratrstva, posádky nebo sebe sama. Tam by se zase měl vrátit masivní systém úprav postavy na způsob Assassin’s Creed: Unity, jehož tým má stát právě za Odyssey.

Dočkat se také máme návratu kouřových bomb, návratu kolečka zbraní a masivního vylepšení craftovacího systému. Co ovšem nepotěší, alespoň část hráčů, je fakt, že podle všeho se ve hře nedočkáme nijak zvlášť velkého příběhu ze současnosti a očekávat máme jen něco na způsob Origins.

Na to, co se vlastně se sérií bude dít, si budeme muset s největší pravděpodobností počkat až na letošní E3 (přenos z konference Ubisoftu začíná 11. června ve 22:00). Ovšem představa, že by takhle nový díl Assassin’s Creed vypadal, je rozhodně lákavá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama