Spekulace o nových dílech Devil May Cry a SoulCalibur
Devil May Cry 5 Novinka Spekulace o nových dílech Devil May Cry a SoulCalibur

Spekulace o nových dílech Devil May Cry a SoulCalibur

Michal Burian

Michal Burian

5

Pátý Devil May Cry má být hodně jiný, ale fanoušky by mohl zaujmout, zatímco bojovka SoulCalibur prý s příběhovým módem.

Reklama

Dočkáme se dalších dílů hack and slash akce Devil May Cry a bojovky SoulCalibur? Je to dost pravděpodobné. O obou hrách se začalo dnes ve velkém spekulovat. Nejvíce nepotvrzených informací ale máme o novém Devil May Cry, dozvěděli jsme se i několik zajímavých podrobností.

Pojďme nejprve na bojovku SoulCalibur. Šestý díl má být podle nepodložených informací představen na PlayStation Experience ve dnech od 9. do 10. prosince. SoulCalibur VI se má údajně pochlubit příběhovým módem. Tím pádem se nebude nový díl soustředit výhradně na multiplayer.

O Devil May Cry s číslovkou pět jsme se toho dozvěděli mnohem víc. Uživatel fóra ResetEra s přezdívkou Son of Sparda přišel se zaručenými informacemi, za které přebírá plnou zodpovědnost a je ochoten v případě, že se nepotvrdí, dostat permanentní ban.

Devil May Cry V podle spekulací naváže na příběh z Devil May Cry 4, ale s tím rozdílem, že budeme hrát za více postav. Jistotou má být Dante, Nero a možná ještě někdo další. Nejčastěji se má totiž mluvit o třech hratelných hrdinech, mezi nimiž budete během klíčových příběhových okamžiků přepínat. Ve hře se objeví i Vergil a Trish, přičemž Vergil bude mít konfrontaci s Nerem - Nero je syn Vergila.

Úhlavním nepřítel má být Prince of Darkness, což naznačuje Munduse, i když označení Prince of Darkness se může klidně vztahovat na někoho dalšího. S nepřáteli budeme bojovat v otevřenějších úrovních, ale nepůjde o open-world svět. Spíše se dočkáme otevřenějších levelů s průzkumem, něco jako v Bayonettě, ale bez QTE.

Fanoušci se mají připravit na to, že během hry neuvidí ukazatel pro staminu. Za to bude ve hře určitá online interakce, ale nebavíme se přímo o PvP multiplayeru. Spíše to vypadá na styl multiplayeru ve formě různých výzev.

Co by vás ale mohlo potěšit, tak je přepracovaný systém pro uhýbání, jenž je hladší a celkově plynulejší. Během velkých soubojů má být navíc změněna kamera, která se oddálí. Na dynamickou kameru jsou ve studiu prý hodně pyšní. Kvůli tomu měli vylepšit i animace s důrazem na fyziku.

Jinak ale hodně věcí zůstane při starém, včetně rozdělení hry na jednotlivé kapitoly a možnost mezi nimi vybírat. V neposlední řadě měl být vylepšen bojový systém, aby byl zábavnější, a promluví do něj i interakce s prostředím.

Devil May Cry V je prý ve vývoji dva roky a původně měl být oznámen letos v prosinci na PSX. Capcom si to ale rozmyslel a nově se s oznámením počítá spíše v červnu 2018 na E3 v Los Angeles, konkrétně na tiskové konferenci Sony, která platí vývoj. Tím pádem bude mít nějakou exkluzivitu. V současné době není známo, o jakou exkluzivitu půjde - může být trvalá, časová nebo se vztahovat jen na konzole - to by DmC mohlo vyjít i na PC, ale už ne na Xbox One.

Co se data vydání týče, počítat máme s fiskálním rokem 2019, což znamená duben 2018 až březen 2019. Před vydáním plné verze má být dostupná demoverze. Původně měla hra vyjít v listopadu 2018, teď se s ní má ale počítat spíše na začátek roku 2019. To by v případě oznámení na červnové E3 dávalo smysl.

Za vývojem jinak stojí Hideaki Itsuno se svým týmem, který pracoval na předchozích DmC hrách a také Dragon’s Dogma. Režisérem cutscén je potom Yuji Shimomura (DMC3, DMC4 a Bayonetta) a potvrzený má být i návrat dabérů: Rueben Langdon jako Dante, Johnny Young Bosch jako Nero a Dan Southworth jako Vergil. Zajímavé je, že nepadlo ani slovo o dabérech pro Trist a Lady.

Tak uvidíme, zda je na tom něco pravdy. Zatím berte vše výše zmíněné jen jako spekulaci.

Zdroj: Wccftech.com a Gamereactor.eu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama