Spekulace: Xbox 720 až šestkrát silnější, dorazí v roce 2013
Xbox 360 Novinka Spekulace: Xbox 720 až šestkrát silnější, dorazí v roce 2013

Spekulace: Xbox 720 až šestkrát silnější, dorazí v roce 2013

Michal Maliarov

Michal Maliarov

31

Nové informace z techstránky Engadget a několika dalších zdrojů víří nové spekulace o příští generaci konzole od Microsoftu.

Reklama

Fudzilla tvrdí, že čip pro nový Xbox s kódovým jménem Oban začal svou produkci již v prosinci minulého roku. První kolo bude samozřejmě dostupné pro vývojáře prostřednictvím nástrojů, a to už v nadcházejících měsících.

Podle zpráv bude nová konzole spoléhat především na své jádro v podobě procesoru PowerPC od společnosti IBM a Global Foundries, které pro změnu bude propojené s grafickým čipem. Ten začne produkci ke konci letošního roku a má se jednat o inspiraci AMD sérií 6000, konkrétně modelem Radeon HD 6670, jenž nabízí podporu DirectX 11, 3D, Full HD (1080p) a několika monitorů.

Hrubý výpočetní výkon Xboxu 720 by tak měl být přibližně šestkrát vyšší, než v případě konzole Xbox 360 a až o 20% lepší, než u připravované konzole Wii U.

Vývojářské balíčky, postavené na finální konfiguraci, se začnou rozšiřovat do studií v srpnu letošního roku. Samotná konzole se pak očekává na trhu ve druhé polovině příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama