Spencer: Budoucnost Xboxu nezávisí na koupi Activision Blizzardu
Novinka Spencer: Budoucnost Xboxu nezávisí na koupi Activision Blizzardu

Spencer: Budoucnost Xboxu nezávisí na koupi Activision Blizzardu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

11

Přesto Microsoft usilovně pracuje na zvrácení nepříznivého vývoje.

Reklama

Ve středu rozhodl britský Úřad pro hospodářskou soutěž (CMA) o zablokování plánovaného nákupu Activision Blizzardu ze strany Microsoftu. Už ve čtvrtek ráno svolal šéf Xboxu Phil Spencer interní mítink, na kterém informoval zaměstnance o postupu Microsoftu a zároveň je ujistil, že strategie Xboxu se podle úspěchu či neúspěchu akvizice nebude měnit. Podrobnosti přináší agentura Bloomberg.

Spencer neskrýval zklamání a připustil, že rozhodnutí CMA prodlouží proces obchodu za bezmála 70 miliard dolarů. Nic to ovšem nemá změnit na odhodlání Microsoftu nákup dokončit. Od středečních dvou hodin ráno seattleského času byl vzhůru prezident společnosti Brad Smith a sepisoval odpověď britským úřadům. Finanční ředitelka Amy Hood svolala ještě tentýž den schůzi vedení.

Strategii Microsoftu v herním průmyslu by ale neměl změnit ani případný neúspěch akvizice. Připojení Activision Blizzardu mělo vývoj urychlit, ale nemá být rozhodující. Xbox má stanovenou cestu, po které bude kráčet i bez majitele značek jako Call od Duty, Diablo nebo Crash Bandicoot.

Za hlavní důvod zablokování akvizice označil CMA nikoli konzolový trh, ale cloudové hraní. Streamovací služby se podle svých slov snaží chránit. Už ve středu se proti tomu ohradila cloudová platforma Boosteroid, ve čtvrtek se s podporou Microsoftu připojila i Nvidia. S oběma společnostmi podepsal dříve Microsoft desetiletou dohodu o poskytnutí svých PC her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama