Spider-Man: Miles Morales bude na PlayStationu 5 skutečným zážitkem
Novinka Spider-Man: Miles Morales bude na PlayStationu 5 skutečným zážitkem

Spider-Man: Miles Morales bude na PlayStationu 5 skutečným zážitkem

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Přečtěte si, proč půjde po technické stránce o velký pokrok.

Reklama

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales je určitě jednou z nejočekávanějších exkluzivit pro nový PlayStation 5. Pokud ovšem patříte mezi ty jedince, kteří si nestihli předobjednat novou konzoli se značkou PlayStation a přesto by jste si chtěli zahrát nejnovější dobrodružství pavoučího muže, stále tak můžete udělat s verzí pro PlayStation 4. Ten nejlepší zážitek vám ovšem nabídne pouze PlayStaiton 5.

Magazín Game Informer poskytl fanouškům informace o tom, co přesně bude dělat z hry Spider-Man: Miles Morales na PlayStationu 5 tím plnohodnotným zážitkem. Mimo jiné se můžeme také podívat na ukázku z pokračujícího souboje mezi Spider-Manem a Rhinem, jenž jsme mohli zhlédnout už dříve, přičemž tato nová ukázka představuje i podobu jedné ze skvělých postav Spider-Man universa, J. Jonah Jamesona.

Prvním aspektem, který z nového Spider-Mana dělá zážitek nové úrovně, je absence načítacích obrazovek. "SSD disk PS5 nám samozřejmě umožňuje načíst hru rychleji. Pokud zemřete nebo pokud používáte fast travel, máte téměř okamžité načtení. Obraz prostě zmizí a hned se zase objeví. Prostě hrajete dál. Nemáme žádné obrazovky načítání. Je to opravdu působivé. Ve verzi pro PS4 máme obrazovky načítání a přechody v podobě metra z poslední hry,“ uvedl kreativní ředitel Brian Horton.

Dále je tu potom grafická věrnost. Hra má nabídnout podrobnější město, postavy a částicové systémy. Uvidíme realistické sváteční osvětlení odrážející se od ledu a mokrých ulic, přičemž odrazy světla se mění a reagují na to, jestli je zrovna zatažená obloha, nebo ne. "Byli jsme schopni plně využít všech funkcí PlayStationu 5 a jednou z těch věcí byla grafická věrnost," řekl Horton.

Díky technologiím, které nebylo možné u PlayStationu 4 využít se můžeme dočkat i realističtějších scén. "Máme 4D skeny pro naše postavy, takže se jedná o složitější soupravu, kde máme velkou sadu skenovacích dat založených na zachycení vystoupení, které máme od našich herců, což dává realističtější a uvěřitelnější pohled," sdělil kreativní ředitel Gavin Golden. V případě postav si budeme třeba moct všimnout i takových detailů, jako jsou pramínky vlasů.

Těšit se můžeme také na větší a plynulejší akci doprovázenou mnohem větší mírou destrukce. Sám Golden říká, že díky novému hardwaru PlayStationu 5 mohli akci v Spider-Man: Miles Morales pozvednout na filmovou úroveň, kterou si můžete užít v rozlišení 4K při 60 fps.

Za zmínku stojí i propojení s haptickou odezvou ovladače PlayStationu 5, tedy DualSense. "Haptický ovladač je ponoření do další úrovně. Na PS4 je to pouze burácení, ale haptika na PS5 opravdu umožňuje bioelektrickým útokům cestovat z jedné strany ovladače na druhou," řekl Horton.

Hra Spider-Man: Miles Morales bude k dispozici pro platformy PlayStation 4 a PlayStation 5 12. listopadu. Předobjednat si ji můžete skrze obchod Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama