Špinavým politikem v Plutocracy
Novinka Špinavým politikem v Plutocracy

Špinavým politikem v Plutocracy

Michal Jonáš

Michal Jonáš

Platformy Windows PC Linux Linux Apple Mac

Nebývale podrobná politická simulace vyšla konečně veřejně.

Reklama

Už skoro 3 roky je Plutocracy ve vývoji a zatím to na úplné finále stále nevypadá. Už přede dvěma roky jsme vás o tomto zajímavém politickém simulátoru vládnutí informovali, to už ale hra byla několik měsíců v plném vývoji. Pracuje na ni malý tým Redwood Games z Los Angeles, přičemž Plutocracy je jejich první hrou. Asi sami nepočítali, že ladění zabere tak dlouhý čas.

Minulý rok se vydali na cestu komunitního financování, a hned úspěšně, protože skrze platformu Indiegogo vybrali dostatek peněz na další vývoj. Plutocracy měla původně vyjít v konečné podobě již na začátku minulého roku, což se nestihlo. Ledy se hnuly až nyní, kdy Plutocracy ještě tedy v předběžném přístupu vyšla za 22,99 EUR (cca 580,-) na Steamu.

 

Špinavým politikem v Plutocracy

 

Plutocracy je hodně propracovaný a dosti hluboký (proto ten zdlouhavý vývoj) politický a obchodní simulátor, v němž si můžete zahrát na podobnou postavu, jakou je u nás současný premiér. A to všechno v přehledném podání pomocí jednoduché, ale funkční 2D grafiky trochu staromódního vzhledu.

Plutocracy ovšem do jednoho celku integruje mnoho funkcí jako ekonomickou simulaci v USA 19. století (hra začíná v roce 1870), finančnictví a bankovní sektor, průmysl, politiku, takže i korupci a lobismus, dále diplomacii a k tomu dokonce i simulaci mezinárodní politické scény.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=3UT2YLblBjs[/embed]

 

Simulátor má opravdu obří záběr a tak je současná předběžka ještě plná chyb a nedodělků a je špatně optimalizovaná. Na druhou stranu nic podobně rozsáhlého a hlubokého tu dlouho nebylo. A ano, počítám do toho i řadu Tropico, která je podstatně jednodušší a povrchnější, byť daleko lépe pochopitelná. Každopádně držím tvůrcům palce, určitě se na hru podrobněji podívám.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama