Novinka Společnost Meta představila VR headset Quest Pro a kupuje tři herní studia

Společnost Meta představila VR headset Quest Pro a kupuje tři herní studia

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Windows PC

Akvizice se týká mimo jiné autorů Resident Evil 4 VR.

Reklama

Společnost Meta dnes uspořádala konferenci věnovanou VR headsetům. Tou zdaleka nejdůležitější informací je oznámení úplně nového headsetu z populární řady Quest, konkrétně nese označení Meta Quest Pro.

Má jít o dosud nejlepší headset, který kdy tato společnost vytvořila. Očekávat máme o 37 % víc pixelů na palec oproti headsetu Meta Quest 2. Design Pro verze je kompaktnější a štíhlejší, pohání ji čip Snapdragon XR2+, který podle Mety slibuje o 50 % víc výkonu oproti předchůdci, a to za lepších teplot. Dále nabízí 12 GB RAM a 256 GB úložného prostoru. Velkou novinkou jsou poté ovladače, které umí sledovat vaši pozici v 3D prostoru.

Headset je kompatibilní s aplikacemi pro Quest 2, ale nejde o přímého nástupce. Quest Pro je totiž určen primárně pro práci, nikoli hraní. Napovídá o tom i cenovka, jež činí 1 499 dolarů. Mimochodem jde o stejnou cenu, za kterou se ve středu začne prodávat grafická karta RTX 4090. Meta Quest Pro se podívá na trh už 25. října.

Na akci se každopádně ukazovaly také hry. Dozvěděli jsme se datum vydání Among Us VR – 10. listopadu. Hra dorazí na Meta Quest 2 a Steam VR.

Už 3. listopadu se mohou fanoušci Marvelu těšit na titul Iron Man VR, který dorazí na Meta Quest 2. Původně šlo o exkluzivitu pro VR headset od Sony.

A s hrami to Meta myslí opravdu vážně, došlo totiž na ještě jedno oznámení. Společnost koupila ne jedno, ne dvě, ale hned tři herní studia. Tím prvním je Armature Studio, které můžete znát jako autory povedeného VR portu survival hororu Resident Evil 4. Druhým studiem je Camoflaj, jež stojí za již zmíněným Iron Manem pro VR. Posledním týmem je potom Twisted Pixel, což jsou autoři například hry Path of the Warrior. Zatím jsme se každopádně nedozvěděli, na čem nově koupená studia pracují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama