Sportovní hry od EA by mohly začít vycházet na PC
Novinka Sportovní hry od EA by mohly začít vycházet na PC

Sportovní hry od EA by mohly začít vycházet na PC

Michal Burian

Michal Burian

18

Jedinou hrou od EA Sports pro počítače je v současné době jen FIFA.

Reklama

Kdysi dávno vycházely všechny sportovní hry od Electronic Arts na počítače. V současné době je to pouze série FIFA, kterou si mohou zahrát příznivci hraní na PC. Jednoho dne by se ale mohly vrátit PC verze NHL a amerického fotbalu Madden, připustil viceprezident EA Canada a EA Tiburon. Podle jeho slov jsou všechny hry pro počítače závislé na poptávce. Ta je stále vysoká u série FIFA po celém světě, zatímco u Maddenu je to méně, ten není tak globální, což je pochopitelné. Pokud se to změní, nebránili by se v EA vyvíjet PC verze těchto sportovních her.

Podle Cama Webera se PC verze Madden prodávala dobře, ale postupně zájem hráčů slábl a vedení EA se rozhodlo tuto platformu vynechat. To by se ale jednoho dne mohlo změnit, má se tak stát ve správný čas, i když Weber v rozhovoru pro Game Informer připouští, že to nemusí být jednoduché.

Otázkou je, jak to mají hráči společnosti dokázat, když už několik let si nemohou koupit nové díly sportovních sérií na PC.

Závěrem rozhovoru Weber zmínil, že Frostbite engine je velmi dobrou technologií, která jim umožňuje snadnější vývoj her pro počítače a konzole. Frostbite by se tak mohl stát jedním z pilířů při návratu sérií NHL a Madden na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama