Square Enix bude nadále vydávat hry exkluzivně na PlayStation
Final Fantasy XVI Novinka Square Enix bude nadále vydávat hry exkluzivně na PlayStation

Square Enix bude nadále vydávat hry exkluzivně na PlayStation

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Svoji „multiplatformní strategii“ se nechystá měnit.

Reklama

Vedení Square Enixu v hovoru s investory prohlásilo, že se nechystá měnit svoji strategii „multiplatformního vydávání“ her. Všiml si toho magazín TweakTown. Ve výsledku to ale neznamená, že hry od japonského vydavatele budou převážně multiplatformní, naopak bude společnost dále navazovat exkluzivní partnerství.

Nic by se tak v nejbližších měsících a letech nemělo měnit třeba na úzké spolupráci se Sony. S časovou exkluzivitou (a pravděpodobně úplnou konzolovou exkluzivitou) dorazí na PlayStation 5 očekávané Final Fantasy XVI. PS5 byl jedinou konzolí, na kterou zamířilo nedávné Forspoken a na Xbox se nepodíval ani remake Final Fantasy VII.

Neznamená to, že by na konzoli od Microsoftu nemířily žádné tituly od Square Enixu. Za všechny jmenujme Stranger of Paradise: Final Fantasy Origins, Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion nebo Kingdom Hearts.

Square Enix nedávno několikrát upozornil na svoji snahu zaměřit se na blockchainové hry. V následujícím fiskálním roce jich má dorazit hned několik a nic na tom nezmění ani odchod současného šéfa firmy Jósukeho Macudy. Klasickým velkým hrám od Square Enixu se nedaří. Nedávný neúspěch Forspoken vedl k reorganizaci a konci autonomního postavení studia Luminous Productions v rámci společnosti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama