Square Enix chystá v novém studiu nové RPG
Novinka Square Enix chystá v novém studiu nové RPG

Square Enix chystá v novém studiu nové RPG

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

5

Project Prelude Rune vzniká v novém studiu pod vedením producenta série Tales of Hideo Baby.

Reklama

Společnost Square Enix se před pár lety rozhodla více investovat do her pro chytré telefony. Ať už jde o různé porty starších her nebo úplně nové tituly, portfolio společnosti se v tomto směru značně rozrůstá. Nyní oznámil Square Enix založení úplně nového Tokijského studia jménem Studio Istolia, které pracuje na novém RPG jménem Project Prelude Rune. Samozřejmě jde o pracovní název, ale produkci má na starost bývalý producent série Tales of Hideo Baba, který je zároveň prezidentem nové firmy. Bohužel netušíme, pro kterou platformu je Project Prelude Rune vyvíjen, tak doufejme, že bude určen pro konzole a ne pro chytré telefony.

Square Enix se k založení nového studia vyjádřil následovně: „Projekt si klade za cíl vytvořit pomocí nového fantazii úplně nové RPG: odvíjející se v rozlehlé krajině, plné života. Lidi této oblasti žijí z toho, co vyprodukuje jejich země a mnoho lidí této země se plně oddává svému snu. A bojují za něj. A toto je jejich příběh."

Jméno studia, Studio Istolia, pochází z řeckého slova "příběh", což je také hlavní hodnota, na kterou sází vývojáři. Jejich cílem je poskytnout hráčům „nezapomenutelné příběhy, které budou hráče inspirovat i v jejich vlastních životech a přinesou všem lidem na světě nové herní zážitky".

Studio Istolia ale v současné době hledá několik zaměstnanců. Mezi nabízenými místy jsou profese jako plánovač pro bitvy, mapy nebo UI. Dále návrháři postav, map, monster, různých efektů, pohybu postav a monster nebo designer UI. Mezi programátory jsou vítáni programátoři bitev, různých in-game nástrojů, událostí, zvuků, ale i UI a technická podpora.

Oficiální stránky Studio Istolia najdete zde, ale sledovat jej můžete i na Facebooku a Twitteru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama