Square Enix může za zisky děkovat Final Fantasy XIV, nové velké hry neuspěly
Novinka Square Enix může za zisky děkovat Final Fantasy XIV, nové velké hry neuspěly

Square Enix může za zisky děkovat Final Fantasy XIV, nové velké hry neuspěly

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Společnost zveřejnila zprávu za fiskální rok 2022.

Reklama

Zisky japonského vydavatele Square Enix vzrostly meziročně o bezmála 10 %. Dozvídáme se to ze zprávy za fiskální rok 2022, tedy za období od 1. dubna 2021 do konce března letošního roku. Za velkou část příjmů však společnost vděčí úspěchu MMORPG Final Fantasy XIV. Naopak nové prémiové tituly finančně strádaly.

Square Enix utržil za zmiňované období skoro 3 miliardy dolarů. Hry jako Outriders a Marvel's Guardians of the Galaxy mu k tomu ale příliš nepomohly. Minimálně o první jmenované víme, že si na sebe od svého vydání loni v dubnu do konce roku nezvládla vydělat.

Oproti předchozímu roku, jehož tahouny měly být Marvel's Avengers a Final Fantasy VII Remake, příjmy ze sekce označované firmou jako HD Games klesly. Očekávání společnosti nesplnily ani webové a mobilní hry. O to znatelnější je přínos FF XIV, které se v prosinci 2021 dočkalo úspěšné expanze Endwalker.

I kvůli finančním neúspěchům prodal Square Enix letos v květnu studia Crystal Dynamics, Eidos-Montréal a Square-Enix Montréal (dnes už přejmenované na Onoma) do rukou švédského Embraceru. S nimi se zbavil i velkých značek jako Tomb Raider a Deus Ex.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama