Square Enix poskytne indie vývojářům značky Gex, Fear Effect nebo Anachronox
Novinka Square Enix poskytne indie vývojářům značky Gex, Fear Effect nebo Anachronox

Square Enix poskytne indie vývojářům značky Gex, Fear Effect nebo Anachronox

Michal Burian

Michal Burian

4

Nezávislé týmy vývojářů se mohou hlásit se svými návrhy.

Reklama

Společnost Square Enix připravila kolektivní program, prostřednictvím něhož mohou nezávislí vývojáři podat své návrhy na vývoj her založených na značkách Gex, Fear Effect nebo Anachronox. Pokud se vydavateli budou návrhy líbit, tak se tvůrčí celek může těšit na velkou podporu a pomoc při shánění peněz přes crowdfunding servery jako je Kickstarter a Indiegogo.

„Nemůžeme se dočkat, až uvidíme, co talentované týmy smýšlejí s Gex, Fear Effect nebo Anachronox,“ řekl Phil Elliott, vedoucí projektu Collective, a dodal, že pokud bude mít program úspěch, tak se později může rozrůst o další známé značky, kterým se nedostává pozornost.

Připomeňme, že Gex je plošinovka od Crystal Dynamics (autoři Tomb Raider), která světlo světa spatřila v roce 1994 ve verzích pro 3DO. Později byla vydaná pro PlayStation, Sega Saturn a Microsoft Windows.

Fear Effect je zase akční adventura od Kronos Digital Entertainment, kterou na trh uvedl Eidos Interactive v roce 1999 pro PlayStation. O dva roky později následovalo pokračování Fear Effect 2: Retro Helix.

Anachronox je RPG z pohledu třetí osoby od producenta Toma Halla a studia Ion Storm. Opět se o vydání postaral Eidos, konkrétně v roce 2001 na PC. Hra běžela na modifikovaném enginu Quake 2 a jednalo se celkem o úspěšné RPG.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama