Square Enix přiznává špatné prodeje Forspoken
Forspoken Novinka Square Enix přiznává špatné prodeje Forspoken

Square Enix přiznává špatné prodeje Forspoken

Filip Svoboda

Filip Svoboda

10
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

V následujícím fiskálním roce vydá několik blockchainových titulů.

Reklama

Square Enix přiznává ve finanční zprávě z února špatné prodeje Forspoken. Končící prezident společnosti Jósuke Macuda říká, že hra vydaná na konci ledna si u recenzentů prošla těžkou zkouškou. Vidí ale i pozitiva, která si tým z vývoje odnesl, a nechce předpovídat, jak velký dopad budou mít prodeje na finanční výsledky Square Enixu za fiskální rok 2023 (do konce letošního března).

„Hra zaznamenala také pozitivní ohlasy na svou akční stránku, včetně parkouru a bojových schopností, takže přinesla poznatky, které povedou ke zlepšení vývoje dalších her,“ zní v přepisu Macudova slova.

Přestože nechce předjímat závěrečná čísla za aktuální fiskální rok, dá se očekávat, že nebudou alespoň na poli prémiových PC a konzolových her nijak závratná. V posledních letech zisky společnosti v kategorii, kterou označuje jako HD Games, soustavně klesají. Finanční neúspěchy her jako Marvel's Avengers nebo Outriders vyvažuje prosperující Final Fantasy XIV.

Macuda zároveň potvrzuje svá opakovaná slova o investicích do blockchainu, na nichž by nic neměl změnit ani jeho plánovaný odchod z firmy. Zatímco o vydávání klíčových velkých titulů mluví prezident Square Enixu spíše opatrně a upozorňuje, že budou rozprostřeny do následujících let, několika blockchainových her bychom se měly dočkat už následující fiskální rok (do konce března 2024).

Neúspěch Forspoken se projeví i v organizačních strukturách Square Enixu. Studio Luminous Productions, které za hrou stojí, se sloučí s interními týmy Square Enixu a navrátí se tak de facto do podoby, ve které fungovalo do roku 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama