Square Enix se chystá „agresivně implementovat“ umělou inteligenci do vývoje
Novinka Square Enix se chystá „agresivně implementovat“ umělou inteligenci do vývoje

Square Enix se chystá „agresivně implementovat“ umělou inteligenci do vývoje

Filip Svoboda

Filip Svoboda

7

Zaměří se také na blockchain a cloud.

Reklama

Takaši Kirjú, od loňska nový prezident Square Enixu, avizoval v novoročním dopisu, že společnost bude v následujícím roce „agresivně implementovat“ umělou inteligenci do vývoje her.

„Vydání nástroje ChatGPT ukázalo, že uplatnění generativní umělé inteligence se v žádném případě neomezuje na text, a v následujících měsících se rychle objevily nové služby a obsah, které rozšířily generativní umělou inteligenci do různých oblastí úzce spojených s digitální zábavou, včetně obrázků, videa a hudby. Věřím, že generativní AI má potenciál nejen proměnit to, co vytváříme, ale také zásadně změnit procesy, kterými tvoříme, včetně programování,“ píše Kirjú.

„Hodláme také agresivně zapojit umělou inteligenci a další nejmodernější technologie do vývoje obsahu i do vydavatelských aktivit. Z krátkodobého hlediska bude naším cílem zvýšit produktivitu vývoje a dosáhnout větší propracovanosti našich marketingových aktivit. V dlouhodobějším měřítku doufáme, že tyto technologie využijeme k vytváření nových forem obsahu pro spotřebitele, protože věříme, že technologické inovace představují obchodní příležitosti,“ dodává.

Bez podrobností zmiňuje prezident společnosti také další dvě z trojice oblastí, na které se chce Square Enix v následujících letech zaměřit. Jsou jimi cloud a blockchain, se kterým japonský vydavatel pracuje už několik let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama