Srpnové herní menu
Speciály Článek Srpnové herní menu

Srpnové herní menu

Michal Burian

Michal Burian

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

F1 2018, World of Warcraft, We Happy Few, PES 2019, The Walking Dead, Two Point Hospital a další.

Reklama

Po červencovém herním suchu přichází zajímavější srpen. V osmém měsíci letošního roku vychází několik zajímavostí, na které jsme se rozhodli upozornit v článku. Pod ním opět naleznete zbývající tituly.

F1 2018

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 24. srpna
  • Lokalizace: Ne

Stálice od britského studia Codemasters nás 24. srpna na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One zavede do světa královny motorsportu. Staneme se pilotem monopostů Formule 1 a zvolíme si tým, za který budeme závodit. Už předešlý ročník byl hodně dobrý. F1 2018 slibuje posunout zážitek o laťku víš a přidává vylepšený grafický kabátek, krásnější efekty, další historické/klasické vozy a klade důraz na rozhovory s médii, a ještě větší důraz na výzkum a vývoj nových dílů. Pro závodníky v multiplayeru přichází konečně superlicence, aby se zkušenější hráči v online závodech nesetkávali s nováčky, kteří se vybourají v první zatáčce.

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

World of Warcraft: Battle for Azeroth

  • Platformy: PC, Mac
  • Datum vydání: 14. srpna
  • Lokalizace: Ne

V druhé polovině srpna si spousta hráčů vezme dovolenou a zaleze do svých herních doupat, kde se vydají vstříc novému dobrodružství ve světě World of Warcraft. Ano, vyjde dlouho očekávaný datadisk Battle for Azeroth. Azeroth zaplatil ukrutnou cenu k zastavení apokalyptické křížové výpravy Legionu, ale přes hluboké rány, které tato událost zanechala, se jako nejtěžší ukazuje udržet křehkou důvěru mezi Aliancí a Hordou. Ve chvíli, kdy tento odvěký konflikt znovu zažehne, je jen na vás, na čí stranu se přidáte. Budoucnost Azerothu bude kována ohněm války!

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

We Happy Few

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 10. srpna
  • Lokalizace: Ne

Máte rádi BioShock, užívali jste si nezapomenutelnou atmosféru podmořského města Rapture a líbil se vám i výlet do létajícího města Columbie v podání BioShock Infinite? Tak to budou mít pro vás tvůrci puzzle plošinovky Contrast svou novinku. Ve We Happy Few se dostanete do zvláštního retro-futuristického městečka Wellington Wells kdesi v Anglii.

Píše se rok 1960 a obyvatelé tohoto městečka ujíždí na drogách a nemají rádi, když někdo halucinogenní léky odmítá. Jak už to tak bývá, pár jedinců se vzbouří proti systému. Vy jste jedním z nich. Budete se muset vyhnout problémům, využívat stealth, dávat pozor na pasti a vyrábět zbraně. To vše a mnohem víc si užijete z pohledu trojice hratelných postav.

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Pro Evolution Soccer 2019

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 28. srpna
  • Lokalizace: Ne

Jako první do míče kopne japonská společnost Konami. Koncem srpna se na PC, PlayStationu 4 a Xbox One o pozornost přihlásí Pro Evolution Soccer 2019. Letošní PESko na úkor konkurenční série FIFA od EA Sports přišlo o Ligu mistrů a Evropskou ligu, vynahradit to ale mají novinky, vylepšení a hned 7 nových lig (mj. portugalská, turecká, belgická nebo skotská). PES 2019 chce zdůraznit individuality a styl každého fotbalisty, respektive hvězdného fotbalisty. Díky jednotlivým stylům hráčů máme na hřišti zažít magické momenty, ale pozor musíme dávat na viditelnou únavu hráčů, která bude mít vliv na výkon, chování a pohyb po hřišti, stejně tak na přesnost střel, do čehož promluví i zdokonalená fyzika míče a chytřejší umělá inteligence s poziční hrou. Samozřejmostí jsou nové animace fanoušků na tribunách a nové oslavy.

Pokud se na PES 2019 těšíte, 8. srpna bude dostupná demoverze s týmy jako je Liverpool, Barcelona, Schalke 04, AC Monaco, AC Milan, Inter nebo reprezentace Argentiny a Francie.

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

The Walking Dead: The Final Season – Episode 1

  • Platformy: PC, Mac, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 14. srpna
  • Lokalizace: Ne

Čtvrtá a zároveň poslední sezóna adventury The Walking Dead od Telltale Games startuje 14. srpna, kdy vyjde první epizoda posledního dobrodružství. Všichni fanoušci doufají, že tentokrát si dají autoři záležet a finále dopadne lépe než třetí série s podtitulem A New Frontier, případně minisérie Michonne. Z dostupných materiálů je na první pohled vidět jistý pokrok z hlediska grafiky a animace, což je znát třeba na zpracování vlasů Clementine, za níž opět hrajeme. Jisté nedostatky typické pro cokoliv, co Telltale Games vytvoří, jsou však stále přítomné, zároveň si ale můžete všimnout dost svérázného vizuálního stylu a drobných změn v herním konceptu. Vaše volby mají mít kupříkladu vliv na to, co vyroste z chlapce AJe, a boj s nemrtvými je nyní dynamičtější a méně naskriptovaný. Nicméně v kostce jde očividně o další klasický projekt Telltale plný klasických prvků.

Two Point Hospital

  • Platformy: PC, Mac, Linux
  • Datum vydání: 30. srpna
  • Lokalizace: Ne

Oblečte si bílý plášť, vezměte si stetoskop a vyrazte šetřit první záhadné, leč humorné případy v manažersko-budovatelské strategii Two Point Hospital od autorů původní hry Theme Hospital. V roli doktorů a specialistů budete léčit obyčejné i záhadné nemoci. V trailerech byla mnohokrát k vidění zvláštní nemoc, která svým obětem promění hlavu v obrovskou žárovku. Ano, i takové choroby na nás v této hře čekají. Krom toho se budete starat o základní potřeby nemocnice, školit personál, zkoumat nová léčiva, rozšiřovat a vylepšovat nemocnici atd. Nicméně, záleží pouze na vás, k čemu budete dávat větší přednost. Zaměříte se na co největší počet uzdravených pacientů nebo budete řešit především nejsložitější případy á la Dr. House?

Shenmue I & II

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 21. srpna
  • Lokalizace: Ne

První dva díly japonského RPG Shenmue se řadí mezi nejikoničtější hry konzole Sega Dreamcast. Nejen fanoušci původních verzí, ale i nový hráči by si měli najít čas a Shenmue II & II s příběhem o pomstě si vychutnat. Prozkoumáte otevřený svět, jenž je dodnes jedním z nejlepším. Vylepšeno je uživatelské rozhraní, aby odpovídalo dnešním standardům. Na výběr budete mít ze dvou typů ovládání - původního a moderního. Plně upravitelné je rozlišení obrazovky a můžete si jej nastavit dle svého gusta. V neposlední řadě je poprvé k dispozici japonský dabing mimo japonský trh.

Shenmue I & II vyjde v kolekci.

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Strange Brigade

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 28. srpna
  • Lokalizace: Ne

Autoři série Sniper Elite si pro nás připravili kooperativní akci pro čtyři hráče. Strange Brigade se odehrává v Egyptě s vykopávkami, bájnými pyramidami a drolícími se jeskyněmi, kde se budeme bránit oživlým mumiím, faraonům, škorpionům, minotaurům a dalším podobným tvorům, kteří chrání pohřbené tajemství společně s hrozivými pastmi. U nich víme o rotujících čepelích, ohni nebo balvanech.

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Dead Cells

  • Platformy: PC, Mac, Linux, PS4, Xbox One, Switch
  • Datum vydání: 7. srpna
  • Lokalizace: Ne

Za pár dnů opustí předběžný přístup na Steamu a v plné verzi pro PC, Mac, Linux, PS4, Xbox One a Switch vyjde skloubení moderní roguelike akce a old-school metroidvanie v podání titulu Dead Cells. Společnost Motion Twin vnadí na třináct úrovní, každá má mít specifickou atmosféru, nepřátele a tajemství, které postupně objevíte. Čeká vás souboj se čtyřmi nebezpečnými bossy a k dispozici budete mít 80 zbraní nebo dovedností a 4 speciální schopnosti. Mějte na paměti, že hraní Dead Cells má být pořádnou výzvou s permanentní smrtí. Ta je naštěstí přívětivější, sice začnete od začátku, ale budete mít k dispozici všechna odemknutá vylepšení a zbraně.

Hru koupíte na Xzone.cz.

Madden NFL 19

  • Platformy: PC, PS4, Xbox One
  • Datum vydání: 10. srpna
  • Lokalizace: Ne

Americký fotbal v našich končinách není moc populárním sportem. Přesto se možná mezi čtenáři Zingu najde nějaký nadšenec, který se na nové Madden těší. EA Sports překvapili a letošní ročník NFL vydají i na počítače (HW nároky zde). To by jednoho dne snad mohlo na PC dorazit i to zatracené NHL, co říkáte?

Madden NFL 19 se pochlubí přesnějším ovládáním. S novinkou v podobě Real Player Motion si užijete realističtější hratelnost, můžete si od základu postavit vlastní strategii v inovativních nástrojích pro stavbu týmu a poprvé si žijete vámi upravený draft.

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Další hry, které v srpnu 2018 vycházejí

  • Yakuza 0 - 1. srpna na PC
  • This Is the Police 2 - 2. srpna na PC, Mac, Linux
  • WarioWare Gold - 3. srpna na 3DS
  • Overcooked 2 - 7. srpna na PC, Switch, PS4, Xbox One
  • Okami HD - 9. srpna na Switch
  • Monster Hunter: World - 9. srpna na PC
  • Guacamelee! 2 - 21. srpna na PC, PS4
  • De Blob 2 Remastered - 28. srpna na Swotch
  • Victor Vran: Overkill Edition - 28. srpna na Switch

Nezapomeňte nám do komentářů napsat, na jaké hry se nejvíce těšíte a co od nich očekáváte. Navíc můžete v anketě hlasovat o nejočekávanější hře srpna. Jaká hra se stane tou, na kterou se komunita magazínu Zing.cz nejvíce těší?

Za měsíc na viděnou u dalšího souhrnu. V září se herní svět probudí naplno, očekávejte Spider-Mana, Dakar 18, Shadow of the Tomb Raider, FIFA 19, NHL 19, první epizodu Life is Strange 2, Dragon Ball FighterZ, Immortal Unchained a další hry.

ANKETA: Nejočekávanější hra srpna 2018 komunity Zing.cz

Hry a herní předměty koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. Vaše nákupy na Xzone.cz a GameExpres.sk pomáhají rozvoji Zingu. Děkujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama