Star Citizen - Krátký výlet vesmírem
Blogy čtenářů Článek Star Citizen - Krátký výlet vesmírem

Star Citizen - Krátký výlet vesmírem

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

V posledních dvou dnech jsem měl možnost, vyzkoušet demo ambiciózního vesmírného simulátoru Star Citizen. Působilo na mě tak, že se časem s chutí…

Reklama

V posledních dvou dnech jsem měl možnost, vyzkoušet demo ambiciózního vesmírného simulátoru Star Citizen. Působilo na mě tak, že se časem s chutí vrátím i k plné verzi této hry, anebo od ní dám ruce pryč?

Fascinující vesmír

Po pár hodinách patchování jsem se dostal do hry. Po jejím spuštění se před vámi otevře mohutný hangár. V něm najdete jak vaší vesmírnou kocábku, tak i trenažér střelby na cíl. Časem hráči budou mít jistě možnost mít v tomto prostoru víc typů lodí, což je hodně slibné.

Poté, co se rozhodnete nastoupit do lodi a usednout do sedadla pilota, tu na vás čekají dvě mapy. První z nich je umírající hvězda, která pomalu ale jistě likviduje vše, co je v jejím dosahu. Žár kolem ní je tak obrovský, že za předpokladu, že se rozhodnete letět k ní, jednoduše zemřete. Druhým z pořadí je Broken Moon, ten jde prakticky vidět jen zpovzdálí. Kolem planety, okolo které prolétáte, je však menší pásmo meteoritů, které je podle všech trosek ideálním místem na přepady. Já sem byl ale více zaujat skomírajícím sluncem, které na mě působilo prostě velkolepým dojmem. Naprosto mě uchvátilo a v určitých chvílích dokonce vtáhlo do svých útrob.

 

Dvě simulace

Hra nabízí hráčům, kteří jsou tu jen na skok, dvě simulace, které by měli ukojit jejich zvědavost a touhu po nakouknutím do tohoto fascinujícího světa. První z nich slouží k tomu, aby se pilot naučil svou loď mít plně pod kontrolou. Prakticky je to takový free mod. Star Citizen vás v něm k ničemu nenutí a vy si jen tak létáte a vychutnáváte si krásy a divy vesmíru. Rozhodně to není špatné pro naučení se základům. Ovládání ze začátku není zrovna na nejlepší úrovni, takže si na něj jednoduše musíte zvyknout.

 

Druhou přístupnou modifikací je Vaandul Swarm, ten je už trošku ostřejšího rázu a hráč si v ní užije o dost více adrenalínu, než při volném letu. Prioritou je ochránit konvoj proti nepřátelské letce, která na něj tvrdě dotírá. Simulace boje je rozhodně příjemným zpestřením, když vás již omezí první mod. Je pro ní ale potřeba mít už vaší loď pořádně pod kontrolou, jinak skončíte špatně. Nepřátelé totiž disponují stíhači, ty oproti vašemu plavidlu vynikají vyšší rychlostí a obratností, takže se občas budete muset skutečně hodně otáčet, aby jste jim stačili.

 

 

Do nekonečna a ještě dál

První momenty v tomto demu na mě nepůsobili moc dobře. Popravdě jsem hře přišel na chuť asi až po hodině, co sem jí hrál. Jelikož je ovládání dost neohrabané a náročné, bylo důležité si na něj pořádně zvyknout. Protože situace, kdy pohnete myškou a loď se začně neovladatelně přetáčet, se ze začátku stávala rozhodně často. Ale poté, co mi Star Citizen trošku dostal do krve, jsem si jeho vesmír začal skutečně užívat. Do jisté míry mě pohltil.

I přesto, že demo nenabízí moc, jsem byl schopen v něm strávit několik hodin celkem dobré zábavy, kterých rozhodně nelituji. Rozhodně má tato hra extrémní potenciál. Za předpokladu, že bude naplněn, má šanci stát se minimálně hrou desetiletí.

 

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama