Star Citizen od fanoušků vybral již 200 milionů dolarů
Star Citizen Novinka Star Citizen od fanoušků vybral již 200 milionů dolarů

Star Citizen od fanoušků vybral již 200 milionů dolarů

Michal Burian

Michal Burian

19
Platformy Windows PC

Vesmírný simulátor bude jednou z nejdražších her v historii.

Reklama

Chris Roberts se svým studiem Cloud Imperium Games přepisuje dějiny herního světa. Na ambiciózní vesmírný simulátor Star Citizen se vybralo dohromady již 200 milionů amerických dolarů. V přepočtu se bavíme o částce více než čtyři a půl miliardy korun. Dohromady přispělo přes 2,1 milionu hráčů, kteří věří, že ze Star Citizen jednoho dne bude obrovská a propracovaná hra, jež vytře všem zrak.

Tým kolo Chrise Robertse má stále větší a větší plány. V současné době je ve studiu zaměstnáno 475 lidí, kteří pracují na původně hře a zároveň nadále připravují singleplayerovou příběhovou kampaň Squadron 42. V ní si zahraje spousta známých hollywoodských herců. Například Mark Hamill, Mark Strong, Gary Oldman, Sophie Wu, Jack Huston nebo Rhona Mitra.

Doufejme, že jednoho dne bude Star Citizen skutečně dokončen. Aby Roberts neustále nepřidával nové a nové věci, které budou neustále oddalovat datum vydání finální verze. Minimálně peníze na to vývojáři mají. Vždyť takový rozpočet neměla zatím žádná hra v historii. Dle dostupných údajů měla nejdražší vývoj gangsterská akce Grand Theft Auto V. Do vývoje mělo být investováno 137 milionů dolarů. Dalších 128 milionů do marketingu, což celkem dělá 265 milionů dolarů, ale Star Citizen moc marketing neřeší. V závěsu je Destiny od Bungie. Tahle sci-fi střílečka si měla vyžádat plus mínus 140 milionů dolarů. V závěsu se drží Max Payne 3. I u něho Rockstar hodně riskoval, když vývoj stál 105 milionů. Následuje Battlefield 4 (100 milionů), Red Dead Redemption (80-100 milionů), Shadow of the Tomb Raider (75-100 milionů) a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (80 milionů).

Pokud bychom počítali i marketing, tak první je stále GTA V (265 milionů celkem). Druhé už je Call of Duty: Modern Warfare 2 (50 milionů vývoj a 200 milionů marketing - vidíte ten obrovský rozdíl?), Star Wars: The Old Republic (250 milionů), Dead Space 2 (120 milionů) a Halo 2 (40 milionů vývoj a 80 milionů marketing).

Ptáte se na rozpočet Red Dead Redemption 2? Ten zatím nebyl odhadován. Mluví se ale, že byl vyšší než u GTA V.

Chcete si Star Citizen vyzkoušet? Od 23. listopadu na týden budete mít možnost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama