Star Wars Jedi: Fallen Order by mohl vyjít příští rok v listopadu
Star Wars Jedi: Fallen Order Novinka Star Wars Jedi: Fallen Order by mohl vyjít příští rok v listopadu

Star Wars Jedi: Fallen Order by mohl vyjít příští rok v listopadu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Naznačuje to údajný únik informací, který zahrnuje i několik detailů o příběhu.

Reklama

Na letošní výstavě E3 jsme se dozvěděli, že studio Respawn Entertainment připravuje singleplayerovou akční adventuru Star Wars Jedi: Fallen Order. Formální představení projektu sice bylo dost odbyté a v Electronic Arts s novinkou Respawnu zatím zachází jako s hadrem, ale přinejmenším jsme se dočkali prvních střípků informací, jež naznačují, co od další významné Star Wars hry očekávat. A nyní můžeme mít k dispozici další díly skládanky.

Uživatel Redditu s přezdívkou Xyzsvtabc se podělil o rozsáhlý text, který obsahuje údajný únik informací o těch největších Star Wars projektech, které jsou v plánu na příští rok pod patronátem společnosti Lucasfilm. Vše má pocházet z marketingově orientované prezentace Disneyho (vlastníka Lucasfilmu, Marvelu a brzy nejspíš celé této planety), kde přišla řeč na filmovou Epizodu IX, hraný seriál The Mandalorian a také na Jedi: Fallen Order.

Jestli jsou informace správné, pak se učedník řádu Jedi, za kterého budeme hrát, jmenuje Cal a jeho učitelkou je jistá Ceres. Byť zatím není jasné, jestli jde o klasicky pojatou mistryni Jedi nebo jednoduše někoho, kdo se Cala ujme po vyvraždění Jediů v rámci rozkazu 66. Jedi Order se má přitom odehrávat 5 let po událostech filmové Pomsty Sithů, v níž na rozkaz 66 došlo. Již víme, že se příběh od Respawnu odehrává v období mezi Pomstou Sithů a Novou nadějí, stejně jako že se ujmeme role přeživšího padawana řádu Jedi, takže v tomhle směru by informace pasovaly.

Pasovalo by také datum vydání. Na E3 bylo oznámeno, že Fallen Order dorazí na konci příštího roku, a Xyzsvtabc konkrétně uvádí listopad 2019. Navíc nabízí pár dalších zajímavostí spojených s příběhem, konkrétně účast imperiálních Inkvizitorů, tak trochu lovců přeživších Jediů, které lze nejlépe znát z animovaného seriálu Povstalci (Rebels). Konkrétně je zmiňována Inkvizitorka známá jako Ninth Sister. S ní se lze pro změnu setkat na stránkách Star Wars komiksů od Marvelu.

Samozřejmě nejde o kdovíjak přelomové informace a snad netřeba zdůrazňovat, že je nutné brát je s rezervou. Jejich věrohodnosti však nahrává skutečnost, že zmíněné informace o Epizodě IX a seriálu Mandalorian nezávisle potvrzuje web MakingStarWars.net, který již v minulosti přišel s řadou zákulisních informací a potvrzených úniků. Byť je třeba podotknout, že se občas jeho informace ukázaly jako nepřesné či neaktuální. Jelikož ale EA s přiblížením Star Wars Jedi: Fallen Order zatím nikam nespěchá, nezbývá než se živit na takovýchto únicích. Možná se hra Star Wars Jedi: Fallen Order ukáže v pátek ráno na předávání The Game Awards 2018.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama