Star Wars Jedi: Fallen Order v prvních záběrech z hraní
Star Wars Jedi: Fallen Order Novinka Star Wars Jedi: Fallen Order v prvních záběrech z hraní

Star Wars Jedi: Fallen Order v prvních záběrech z hraní

Martin Cvrček

Martin Cvrček

17
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

V roli učedníka Jedi Cala Kestise dostaneme možnost využívat světelný meč a Sílu v boji proti Impériu.

Reklama

Sérii živých přenosů z akce EA Play, která předchází výstavě E3 v Los Angeles, formálně odstartovalo detailnější přiblížení akční adventury Star Wars Jedi: Fallen Order od studia Respawn Entertainment. Ta sice byla oficiálně odhalena už v polovině dubna, až nyní ale máme k dispozici první skutečné záběry z hraní. Ty ukazují pasáž, kterou jako hráči zažijeme zhruba po třech hodinách hraní, přičemž je zasazena na planetu Kashyyyk. Impérium zotročilo domorodé Wookie, proti čemuž se snaží bojovat skupina povstalců pod vedením Sawa Gerrery, jehož můžete znát zejména z filmu Rogue One: Star Wars Story. Proti Impériu však zakročí také hlavní hrdina, Cal Kestis.

Ačkoliv Cal začíná jako učedník po pádu řádu Jedi, v záběrech z hraní se prezentuje v dost dobré a na Jedie pokročilé formě. Proti nepřátelům můžete bojovat nejen světelným mečem, který lze házet a používat pro odrážení nepřátelských střel, ale i schopnostmi Síly, mezi něž patří push, pull nebo dvojitý skok. Tvůrci z Respawnu přitom tyto schopnosti přímo přirovnávají k legendární hře Jedi Knight: Jedi Academy. Cal však může využívat i schopnost, na níž v Jedi Academy tak úplně nedošlo, a to zmrazení protivníka na místě, dost podobné tomu, co předváděl Kylo Ren ve filmu Síla se probouzí. Není tedy problém zmrazit protivníka a také jím vystřelený projektil, následně si ho přitáhnout, vystavit jeho tělo dráze střely a nechat přirozený řád věcí dokonat zbytek.

Různí nepřátelé však žádají odlišný přístup, takže zatímco se Stormtroopery nebo Scout Troopery vybavenými pro boj zblízka si takto můžete poradit bez větších problémů, Purge Trooperů, očividně vycvičených na likvidaci přeživších Jediů a silácké řeči, se už tak snadno nezbavíte. A ani pavouci, kteří by dost dobře mohli být potvorami zběžně popsanými v knize Aftermath: Life Debt, nemusí být úplně triviální překážkou. A co teprve kráčející AT-ST. V konečném důsledku ale záleží hlavně na vašich schopnostech, na nichž je soubojový systém hry dost založený. Ovládání meče a schopností se tak snadno naučíte, ale jejich skutečné ovládnutí žádá čas, trénování a zručnost.

Jelikož jde o projekt studia Respawn Entertainment, přirozeně nesmí chybět robotický společník, a to malý droid BD-1. Za normálních okolností visí Calovi na zádech, v případě potřeby však může proniknout do různých počítačových systémů, pomoci s postupem či průzkumem prostředí a nabídnout holografickou mapu lokality. A když je nouze nejvyšší, může poskytnout i injekci na obnovu zdraví. V tomto směru je však třeba jednat uvážlivě, protože při aplikaci injekce jste bezbranní. Pro tvorbu Respawnu je pak typické také šplhání a hlavně běhání po stěnách, díky němuž si můžeme začít představovat, že piloti v sérii Titanfall ve skutečnosti ovládají Sílu.

Během hraní je možné pozorovat také získávání bodů schopností, které lze následně využít na jejich vylepšování a snad i odemykání. V souvislosti s postupem hlavní postavy je ale nutné podotknout, že Star Wars Jedi: Fallen Order je zcela kanonickým příběhem Jedie, takže Cal nemá možnost na rozdíl od hrdinů série Jedi Knight sklouznout k temné straně. Tento fakt potvrdili vývojáři po odvysílání gameplay záběrů za asistence dost uřvaného a protivného moderátora. A jak se také zdá, v rámci záběrů potvrdili i znalost oblíbených internetových memů, stačí si důkladně poslechnout jeden dialog imperiálních vojáků, který dost jasně poukazuje na výjimečnou taktickou zdatnost Obi-Wana Kenobiho.

Star Wars Jedi: Fallen Order vyjde 15. listopadu letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru předobjednáte na Xzone.cz. Další záběry z hraní bychom měli vidět zítra během tiskové konference Microsoftu na E3, která začíná ve 22:00 našeho času.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama