Star Wars Jedi: Survivor přinese nové možnosti v souboji
Star Wars Jedi: Survivor Novinka Star Wars Jedi: Survivor přinese nové možnosti v souboji

Star Wars Jedi: Survivor přinese nové možnosti v souboji

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Těšit se máme také na nového parťáka a flexibilnější průzkum světa.

Reklama

Na letošních The Game Awards konečně došlo na oficiální odhalení gameplay záběrů a data vydání hry Star Wars Jedi: Survivor, pokračování úspěšné akční adventury s podtitulem Fallen Order z produkce studia Respawn, jež vyšla v roce 2019. Některé novinky oproti jedničce byly naznačeny právě už v traileru, ale nyní je podrobněji rozebral game director Stig Asmussen v rozhovoru pro magazín Game Informer.

Jako jednu z největších změn uvádí Asmussen soubojový systém, kde máme očekávat 5 různých bojových postojů, mezi kterýmu můžeme přepínat. Kromě klasického lightsaberu bude moct Cal Kestis, nyní už o pět let starší a skutečný rytíř Jedi, používat také dvojitý světelný meč či tzv. crossguard lightsaber, kterým disponuje Kylo Ren v nové filmové trilogii. A není to všechno, Cal totiž vůbec poprvé vyzkouší také střelné zbraně, konkrétně ikonické blastery, které bude moct používat společně s lightsaberem.

Další velkou novinkou je žoldák Bode Akuna, jenž zřejmě bude Calovým hlavním parťákem pro většinu hry. "On a Cal mají speciální pouto. Skoro jako by byli bratři," říká Asmussen. Bode nehraje roli jenom v příběhu, ale bude také Calovi pomáhat v průzkumu i soubojích.

A když už je řeč o průzkumu, zde se také můžeme těšit na nějaké ty změny. Už jednička měla značné metroidvania prvky, tady to bude podle game directora ještě víc znát. Cal totiž získá širší výbavu, nově třeba ve hrách oblíbený grappling hook, přičemž k postupu dál bude muset občas spojit hned několik schopností a nástrojů dohromady. A jak už víme z traileru, Cal bude moct také jezdit či dokonce létat na zvířatech.

Star Wars Jedi: Survivor vyjde 17. března 2023, míří na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama