Star Wars: The Clone Wars Adventures – kudla do zad všech fanoušků
Recenze Star Wars: The Clone Wars Adventures – kudla do zad všech fanoušků

Star Wars: The Clone Wars Adventures – kudla do zad všech fanoušků

Martin Cvrček

Martin Cvrček

17

Mysleli jste si, že na tom nemůže být herní univerzum Star Wars o nic hůře, než je teď? Zamyslete se znovu.

Reklama

Když je něco zdarma, hned se na to všichni lepí jako vosy na lízátko. Nezáleží na tom, jak je ten produkt kvalitní, nezáleží na tom, jak ho tvůrci odflákli, hlavně, že člověk nemusí zaplatit ani korunu. Tohle všechno by se dalo říci i o nové MMO hře Star Wars: The Clone Wars: Adventures. Bohužel, dalo by se o ní říci ještě mnoho dalšího a ne moc pochvalného, ale jedno po druhém.

Tohle musí být za trest

Nejprve jedna důležitá informace. Tato recenze je psána spíše z pohledu velkého fanouška Star Wars univerza, než z pohledu běžného hráče a podle toho to také vypadá. Ale dost řečí, vrhněme se na zhodnocení samotné „hry“.

Tvůrci už od oznámení tvrdí, že CW: Adventures je masivně multiplayerová hra. O tom si však dovoluji pochybovat. Většinu hry totiž tvoří různé minihry a jestli tohle máme chápat jako MMO, tak je asi něco špatně. Teda ano, minihry mají různé highscore žebříčky a každý hráč se může pohybovat po chrámu Jediů na Coruscantu, kde potkává ostatní hráče, ale označovat to těmi třemi písmeny musí být výsměch všem hráčům. Chápu, že když je hra zaměřena na dětské publikum (a to Adventures bezpochyby je), musí se všechno zjednodušit, ale ať si v tom případě tvůrci vymyslí vlastní zkratku.

Tak jsme si odbyli první problém, a to že Adventures není žádné MMO. Teď bychom asi měli rozpitvat samotné minihry. Naprostá většina z nich je bohužel urážka pro všechny fanoušky Star Wars, protože využívat Jar Jar Binkse pro trapnou parodii na oblíbené Yetti Sports vidíme opravdu neradi, a to i přesto, o jak neoblíbenou postavu jde. Dále ve hře narazíme i na variaci Tetrisu nebo Tower-Defense, kdy bojoví droidi slouží jako oběti nepovedených pokusů o převedení profláknutých principů do světa Hvězdných válek. V Adventures však narazíme i na nějaké akčnější minihry, jako duely nebo lety stíhačkou. Právě na duely za pomoci světelných mečů jsem se těšil nejvíce a musím říci, že to tvůrci pěkně podělali. Náplní duelů je jen šipkovaná, princip dobře známý všem konzolovým hráčům. Takže vy jako naprostí “idioti“ mačkáte řadu šipek na klávesnici, samotný boj nijak neovlivníte a veškerá komba nebo speciální útoky se tak dějí bez vašeho přičinění. Prostě mačkáte klávesy a sledujete, co z toho vzejde. To má být snad nějaký vtip??? Pokud ano, tak hodně nepovedený.

Ale pozor, jedna minihra mě dokonce bavila, a to právě létání. Jde vlastně o to, že dostanete nějaký úkol, např. ochránit konvoj, a vy pak létáte vesmírem, střílíte nepřátelská plavidla a občas sbíráte nějaká vylepšení pro vaši loď. Něco podobného jsme už viděli v prvních LEGO Star Wars, a i když jde očividně o prachsprosté kopírování, šlo o jedinou minihru, která mě vážně chytla. To je sice docela smutný fakt, ale lepší jedna zábavná minihra, než žádná.

Staří známí

Máme za sebou hlavní náplň hry a nyní k tomu, proč má vlastně hra v názvu Clone Wars. Uhodli jste, hra vychází ze stejnojmenného animovaného seriálu. Potkáme tedy všechny známé postavy, jako Anakina, jeho učednici Ahsoku (pomineme věčnou otázku, jak může mít sakra Anakin učedníka), Obi-Wana, mistra Yodu nebo velitele Codyho. Nebudu nic zastírat, pro mě jako dlouholetého SW fanouška je seriál Clone Wars pěkná ubohost, to však moje hodnocení nijak neovlivní. Verdikt však ovlivní pocit, že Adventures zesměšňuje i samotné Clone Wars. Navíc mě štve, že hrajeme jen za ty hodné, před začátkem hry máme na výběr mezi klonovým vojákem a Jediským učedníkem a nemůžeme tedy stanout po boku hraběte Dooku nebo generála Grievouse.

Peněženka je mocnější, než světelný meč

Všechno, o čem jsem se zmínil výše, může mít k dispozici každý hráč. Tvůrci však musí i nějak vydělávat a dovoluji si tedy zpochybňovat i tvrzení, že jde o hru zdarma. Pokud nezaplatíte, jste dost omezeni a hra vám vydrží maximálně na pár hodin. Za skutečné peníze si můžete kupovat osobní droidy a podobné blbiny (něco si koupíte i za herní měnu, avšak moc toho není), ale hlavně získáte přístup k dalším minihrám a dalším úrovním těch neplacených. Musím vás však varovat. Je tolik způsobů, jak utratit peníze a platit v Clone Wars Adventures je jeden z těch nejzbytečnějších způsobů.

Konečně to máme za sebou

Tak přátelé takhle ne. Pro dětské hry mám pochopení, pro hry zdarma také, ale tohle se mi zdá trochu moc. Už jen samotné Clone Wars universum si zatím nezaslouží nic než výsměch, ale Adventures si nezaslouží ani to. Být ta hra komplet placená, začal bych tvůrce nenávidět. Takhle to trochu akceptuji. Takže, zkuste to a uvidíte, hra má navíc dost nízké HW nároky a stáhne se za chvíli. Je docela možné, že vás to na chvíli dokonce zabaví, ale opovažte se v Adventures za cokoliv platit. Nicméně, já jako ortodoxní Star Wars fanoušek dávám od hry ruce pryč a snažím se na ni zapomenout.

Star Wars: The Clone Wars Adventures – kudla do zad všech fanoušků

Verdikt

A velebnosti, jdu blejt.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

za základ nic neplatíte
jedna minihra je zábavná
hardwarově nenáročné
že tu není ban na hry
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama