Star Wars: The Force Unleashed 2 – Starkiller vrací úder
Preview Článek Star Wars: The Force Unleashed 2 – Starkiller vrací úder

Star Wars: The Force Unleashed 2 – Starkiller vrací úder

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

Z konzolového Star Wars: The Force Unleashed se stal poněkud rozporuplný titul. Pro někoho to byla úžasná hra ze známého universa, pro jiné zase jen tupá bezduchá mlátička. Pak ale přišla PC verze. Ta už byla skvěle vyladěná, domyšlená, upravená, zkrátka a dobře, každý z ní měl radost… No dobře, dopadla tragicky. Ať je to jak chce, TFU se stala nejrychleji prodávanou hrou od LucasArts, takže není divu, že se chystá pokračování. A jak už to tak bývá, zatím to vypadá na pokračování ve velkém stylu.

Reklama

Zpátky do boje

Bohužel, nevyhneme se několika spoilerům. The Force Unleashed II totiž navazuje na jeden ze dvou konců prvního dílu, kdy hlavní postava, tajný učedník Dartha Vadera jménem Galen Marek alias Starkiller, zemře. Tvůrci tak ignorují DLC ukazující „coby kdyby“. Jenže Vader si nedá pokoj, a tak nechal na planetě Kamino známé z filmové Episody 2 Starkillera naklonovat. TFUII podle všeho začne ve chvíli, kdy temný pán přilétá na Kamino, aby zkontroloval průběh vývoje klonu.

Hráč tak ve hře dostane na starost právě Starkillerův klon. Jak už to tak ale bývá, vše se vymkne kontrole, náš klonovaný hrdina má v hlavě zmatek, pořád musí myslet na Starkillerovu lásku Juno Eclipse, a vůbec neví, kdo vlastně je. Zkrátka a dobře, ani tentokrát Vaderovy plány nevychází zrovna ideálně, a ještě k tomu klon uteče z Kamina (co byste udělali vy, kdyby první věc co uvidíte po probuzení byla maska Dartha Vadera?). Vzhledem k výbušné povaze temného pána se tak není co divit, že „nový“ Starkiller má o nepřátele postaráno.

Díky tomu, že hra už byla předvedena několika médiím, známe i další průběh. Starkillerův klon se rozhodne vyhledat generála Rahm Kotu, Jediského mistra, s nímž se Starkiller setkal už dříve. Ani tentokrát nejde nic hladce, protože mistr Kota je nyní vězeň, a aby ho hrdina osvobodil, musí nejdříve projít jakýmsi turnajem, jehož vrcholem je střetnutí s obrovským netvorem známým z teaser traileru. Vše se nakonec zdaří a Starkillera konečně čeká setkání s mistrem Kotou. Ten má však hlavu plnou pochybností, přeci jen zatím se nikdy nepodařilo naklonovat Jedie, a tak Starkillera pošle na planetu Dagobah, kde se mimo jiné ukrývá i mistr Yoda…

To už by snad stačilo

Dobře, už dost o průchodu hrou, stejně zatím další průběh není znám. Zatím jsme se však věnovali pouze příběhu, takže je nejvyšší čas mrknout se i na novinky co se týče hratelnosti.

Asi nejvýraznější novinkou je možnost mít v rukou dva světelné meče naráz. Kromě toho, že je něco takového velmi efektivní, může to být i dost účinné, navíc se s tím pojí nová komba a rozsáhlejší bojové možnosti. Dále se významnějšího rozšíření dočkají i hrátky se Silou, tedy nic jiného než další možnosti jak přežít setkání s nepřítelem, a co víc, jak si takové setkání co nejlépe užít. Koho by nebavilo mrštit vojákem o zeď, trochu mu rozcuchat účes díky bleskům, nebo ho po vzoru Vadera prostě uškrtit? Už první díl v tomto ohledu nabízel dost možností, a druhý díl půjde ještě dál.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama