Starfield bude prvním titulem využívajícím druhou generaci Creation Enginu
Starfield Novinka Starfield bude prvním titulem využívajícím druhou generaci Creation Enginu

Starfield bude prvním titulem využívajícím druhou generaci Creation Enginu

Martin Pritula

Martin Pritula

13
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Letitý herní engine se dočkal výrazných vylepšení.

Reklama

Spolu s představením titulu Starfield od Bethesda Games Studios došlo též k potvrzení prací na druhé generaci Creation Enginu. Ta je od základu přepracována tak, aby maximálně využila možností nové generace konzolí a nahradila tak doposud využívanou a již poměrně zastaralou první generaci tohoto enginu.

Creation Engine jako takový jsme poprvé mohli spatřit v titulu The Elder Scrolls V: Skyrim, přičemž vychází ještě ze staršího herního enginu Gamebryo, na němž vznikly například tituly The Elder Scrolls III: Morrowind či Fallout 3.

Již v minulém roce pak novou (a v té době ještě nepojmenovanou) generaci enginu komentoval výkonný producent studia Todd Howard, kdy se dle něj jedná o doposud vůbec největší mezigenerační skok od dob Oblivionu.

Naše nové technologie jsou optimalizovány pro vývoj velkých otevřených světů, které natolik rádi vyvíjíme. Generační skok nepocítíte pouze v grafickém zpracování, ale i v kvalitě streamování dat. Jedná se o největší úpravu enginu od dob Oblivionu a máme připravených spoustu technologických vychytávek, které naplno pocítíte při hraní nadcházejícího Starfieldu (což je mimochodem naše první nová značka za posledních 25let) a The Elder Scrolls VI.

Na ukázku této technologie si budeme muset počkat alespoň do představení prvních záběrů hratelnosti Starfieldu, vypadá to však, že se máme na co těšit.

Hra vyjde 11. listopadu 2022 exkluzivně pro PC a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama