Stavění továrny ve hře Satisfactory od tvůrců Goat Simulator započne již brzy
Satisfactory Novinka Stavění továrny ve hře Satisfactory od tvůrců Goat Simulator započne již brzy

Stavění továrny ve hře Satisfactory od tvůrců Goat Simulator započne již brzy

Michal Burian

Michal Burian

5
Platformy Windows PC

Průzkum mimozemské planety a stavba továrny míří do Early Access.

Reklama

České Factorio obdrží brzy konkurenci ve formě nové hry od Coffee Stain Studios. Tahle firma stojí za úspěšným Goat Simulatorem a již 19. března spustí v předběžném přístupu hru Satisfactory, která si bere něco z ARK: Survival Evolved, jiné věci z titulu Subnautica, další z No Man’s Sky a na suchu nezůstalo ani na začátku zmíněné Factorio.

Satisfactory je dle slov autorů jejich nejambicióznější projekt. Vžijete se do kůže zkušeného inženýra vyslaného do vesmíru, aby pracoval na masivním tajném projektu. Úkolem tohoto projektu je přeměnit idylickou mimozemskou planetu na pracovní, nezpětné a životaschopné prostředí. Tahle mise zahrnuje průzkum herního světa, stavbu a vylepšování automatizované továrny. Nic z toho ale nedokážete, pokud nepřežijete.

Průzkum je ve hře důležitý. Bez obhlídky prostředí nezískáte potřebné materiály. Zároveň budete objevovat nové a nové věci, zkoušet to a zase tamto, zjišťovat, co lze použít a co je naopak zcela zbytečné. V současné době víme o třech budovách a o čtyřech zařízeních, které vám pomohou splnit nelehkou a jistě nebezpečnou misi. K dispozici budeme mít skener, zbraň, jetpack a vozidlo pro rychlejší cestování.

Naštěstí ve Satisfactory nebudou žádné procedurálně generované planety. Prostředí vytvořili přímo tvůrci a podle svých slov si na něm dali pořádně záležet. Ve skutečnosti se nedostanete ani na celou planetu, ale jenom na její malou část. Takovou část, jež je stále dostatečně velká. Možná časem bude titul rozšířen. Navíc vám mohou pomoci kamarádi, na pomoc si můžete zavolat až čtyři jiné hráče.

Satisfactory se bude v předběžném přístupu prodávat za 30€. Ovšem pozor! Roční exkluzivitu si zajistil Epic Games Store. Až po 12 měsících bude titul dostupný na Steamu.

Minimální HW nároky: Windows 7 nebo novější verze (64-bit), i5-3570k 3.4 GHz 4 Core (64-bit), 8 GB RAM, GTX 760 2GB a 20 GB volného místa na disku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama