Stažením nelegální verze Zaklínače 2 riskujete pokutu
Zaklínač Novinka Stažením nelegální verze Zaklínače 2 riskujete pokutu

Stažením nelegální verze Zaklínače 2 riskujete pokutu

Michal Burian

Michal Burian

38

Zaklínač 2 bez jakékoliv protipirátské ochrany, za to s razantním způsobem. Zastaví neobvyklé kroky ve videoherním průmyslu piráty?

Reklama

Hráči, kteří se uchýlí ke stažení nelegální počítačové verze očekávaného akčního RPG titulu Zaklínač 2: Vrazi Králů (The Witcher 2: Assassins of Kings) riskují, že jim přijde dopis o zaplacení vysoké pokuty a pokud nezaplatí, budou proti nim podniknuty právní kroky.

"Pokud hráči odmítnou zaplatit pokutu, která bude vyšší než náklady na výrobu hry, mohou skončit před soudem," řekli vývojáři kolegům z britského Eurogameru a pokračovali: "Samozřejmě nejsme šťastní, když lidé pirátí naše hry, takže jsme podepsali smlouvy s právními firmami a se společnostmi, které hlídají torrenty."

"V řadě velkých zemí mohou lidé, kteří si stáhnout nelegálně Zaklínače 2, očekávat dopis od advokátní kanceláře ve znění: Hej, stáhli jste si hru nelegálně, teď budete muset zaplatit pokutu," nechal se slyšet Marcin Iwiński, jeden ze zakladatelů firmy CD Projekt, a dodal: "Jsme úplně spravedliví, pokud se ale rozhodnete si hru pořídit nelegálně, existuje způsob jak vás potrestat."

Podobné kroky byly učiněny ve filmovém průmyslu, ten videoherní byl do dnešního dne opatrnější. Budou pirátské dny sečteny? Společnosti zabývající se monitorováním torrentů totiž dokážou zjistit vaší IP adresu a vyžádat si od vašeho internetového poskytovatele potřebné informace pro další kroky – odeslání dopisu a po nezaplacení pokuty soudní předvolání.

CD Projekt očekává, že během jednoho roku od vydání se prodá 1,3 milionů kopií, což může být ohroženo piráty, Zaklínač 2 totiž postrádá jakýkoliv multiplayer, jenž by nutil koupit originální verzi hry.

The Witcher 2: Assassins of Kings nebude mít žádnou ochranu, což znamená, že piráti se nebudou muset prát se žádnou ochranou a vymýšlet nejrůznější způsoby jak obejít systém. I díky tomu se CD Projekt v posledních dnech setkal s velkou podporou a obdivem od samotných fanoušků i novinářů po celém světě. Právě na nich tvůrcům hodně záleží, a proto jim chtějí nabídnout komfort, na nějž už nejsou nějaký ten pátek zvyklí.

My držíme CD Projektu palce a doufáme, že jim vše vyjde, jak má.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama