Steam Machines není mrtvý, vzkazuje Valve
Novinka Steam Machines není mrtvý, vzkazuje Valve

Steam Machines není mrtvý, vzkazuje Valve

Michal Burian

Michal Burian

21
Platformy Linux Linux

Vysvětlení od Valve. Proč byl odkaz odstraněn z menu?

Reklama

Aktualizace: Včera dopoledne se internetem šířila zpráva, že Valve potichu zabíjí Steam Machines. Za vše mohlo odstranění odkazu na stránky Steam Machines z menu Steamu. Valve proto rychle přispěchalo s odpovědí. Ve zkratce se se Steam Machines stále počítá, stejně tak se SteamOS. Proč tedy Steam Machines chybí v menu pod kolonkou hardware? Podle vyjádření došlo k analyzování návštěvníků Steamu.

„Je pravda, že Steam Machines nelétají z polic obchodů, ale naše snaha o vytvořené konkurenceschopné a otevřené herní platformy se nezměnila. Stále pracujeme na tom, aby byl operační systém Linux skvělým místem pro hraní her a využívání aplikací,“ uvedl v prohlášení Pierre-Loup Griffais z Valve.

Původní zpráva: Společnost Valve zdá se pochopila, že se Steam Machines na trhu neuspěla a nedokázala tím pádem přimět dostatečný počet konzolových hráčů, aby si koupili Steam Machine s operačním systémem Steam. V menu Steamu pod položkou hardware již nenalezneme Steam Machines, přesto stránka stále existuje, ale byla skryta před veřejností. Náhradou se pro Valve stává Steam Link s cenovkou 54,99€.

Podle mnohých je největším problémem, že Steam nedokázal pořádně vysvětlit, k čemu vlastně jsou Steam Machines určeny. Na trhu se objevila spousta variant s různým výkonem a tím pádem i cenou, což pro konzolové hráče není to pravé ořechové. Ostatně nejlevnější Steam Machine od Alienware začíná na 599 eurech, Maingear DRIFT jde dokonce přes tisíc dolarů, a to v té nejlevnější variantě.

O zabíjení Steam Machines vypovídá i firma Alienware, která měla hráčům prodávat svůj Steam Machine, místo toho ale všude vidíme reklamy na Alienware Alpha Mini Gaming PC s Windows 10.

Co je Steam Link? Jde o zařízení, které vám umožní si všechny hry ze Steamu zahrát na televizní obrazovce. Jen k tomu budete potřebovat slušný počítač, Steam Link totiž přes vaší domácí síť vyhledá počítač se spuštěným Steamem a bude přenášet hraní do TV.

Steam Machines není mrtvý, vzkazuje Valve
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama