Steam účty byly týden ve velkém ohrožení
Novinka Steam účty byly týden ve velkém ohrožení

Steam účty byly týden ve velkém ohrožení

Michal Burian

Michal Burian

24

Kvůli zásadní chybě a vypnutí Steam Guard byly účty vystaveny velkému ohrožení a některé byly dokonce dočasně ukradeny.

Reklama

Někdo by si mohl myslet, že Steam účty patří k nejbezpečnějším účtům na internetu. Zdání ale klame, v minulém týdnu byly všechny účty na Steamu ve velkém ohrožení a některé byly dokonce dočasně ukradeny. Mohla za to jedna chyba a potom také skutečnost, že některé účty mají vypnutou ochranu Steam Guard. Pokud ji máte zapnutou, tak váš účet byl v bezpečí.

Chybu na stránkách Steamu mohl kdokoli využít ve svůj prospěch v období od 21. do 25. července 2015. Šlo o to, že na stránce pro obnovu zapomenutého hesla stačilo zadat existující Steam účet a poté mohl někdo změnit heslo u daného účtu a získat tak k němu přístup. Steam přitom nechtěl nic ověřovat, dokonce nebyl ani potřeba přístup k e-mailu, na který byl účet registrován. Vše je vidět ve videu níže.

Šlo tedy jen o změnu hesla. Nikdo nemohl zjistit vaše skutečné heslo, pouze vám ho změnit. Navíc pokud využíváte ochranu Steam Guard, tak je váš účet před přístupem z jiného počítače chráněn. V tomto případě tak mohl někdo změnit vaše heslo, ale stejně se na váš účet nedostal, jeho počítač nebyl autorizován.

V prohlášení Valve píšou, že raději restartovali rizikovým účtům hesla, aby nedošlo k jejich odcizení. Pokud se změna týká vašeho účtu, tak na e-mailu naleznete potřebné informace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama