Steam verze Star Wars: Knight of the Old Republic 2 se dočkala nového patche
Obsidian Novinka Steam verze Star Wars: Knight of the Old Republic 2 se dočkala nového patche

Steam verze Star Wars: Knight of the Old Republic 2 se dočkala nového patche

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

Aktualizace jedné z nejoblíbenějších Star Wars her přidává například podporu Steam Workshopu, achievementy nebo podporu Linuxu a Macu.

Reklama

Ačkoliv Star Wars: Knights of the Old Republic 2 - The Sith Lords doprovázelo při vydání velké množství bugů a chyb, přesto se dnes, více než deset let po vydání, řadí mezi nejoblíbenější tituly ze světa Star Wars. Dokonce není tak těžké narazit na jedince, kteří vám budou tvrdit, že Knights of the Old Republic 2, o jehož vývoj se postaral Obsidian, je dokonce lepší než původní Knights of the Old Republic od BioWare.

Hlavní ale je, že kultovní RPG je už velmi staré, a proto určitě překvapí, že se i po těch všech letech dočkalo nového patche. Patch se sice týká pouze Steam verze, ale i tak jde o zajímavý krok.

Aktualizace se může pyšnit přidáním několika featur Steam komunity, konkrétně achievementů, ukládání uložených pozic přes cloud a Steam Workshopu. Tomu dominuje proslulý mod Restored Content, jenž do hry přidává obsah, který sice byl původně ve vývoji, ale nakonec se na něj nedostalo. Ve verzi Knights of the Old Republic 2, která byla před lety vydána, prostě chyběl, ačkoliv po něm něco zůstalo na disku se hrou.

Restored Content tedy sám o sobě funguje jako obří patch, který přidává dříve nedodělané prvky a napravuje řadu věcí. Mod ale samozřejmě není exkluzivitou Steam Workshopu a najdete ho třeba na ModDB.

Patch dále přidává podporu ovladače, nativního širokoúhlého rozlišení a také podporu rozlišení 4K a 5K. za zmínku stojí i podpora Linuxu/SteamOS a Macu, o níž se postaralo studio Aspyr. Toto studio se na portování her na různé platformy specializuje už mnoho let, nedávno se podepsalo pod remastererovanou edici Fahrenheita od Quantic Dream. Se Star Wars nepřichází do styku poprvé, v minulosti se postaralo o PC port prvního dílu The Force Unleashed, který bohužel nebyl příliš povedený. Snad si aktualizovaný Knights of The Old Republic 2 ve všech směrech povede lépe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama