Humankind Novinka Strategie Humankind dostane první velkou expanzi, zaměřuje se na diplomacii

Strategie Humankind dostane první velkou expanzi, zaměřuje se na diplomacii

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Přinese další národy, jednotky, budovy i úplně nové herní mechaniky.

Reklama

Před pár týdny oslavila 4X strategie Humankind své první výročí. Za jeden rok stihli vývojáři z Amplitude Studios vydat několik větších updatů a také dvě rozšíření, které přinesly africké a následně latinskoamerické národy. To byly však relativně malé DLC oproti tomu, co autoři chystají dál. Už na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem jsem se mohl účastnit prezentace, která byla věnovaná první velké expanzi, jež nese název "Together We Rule". A právě dnes byla oznámena i oficiálně.

Nejprve stojí za to říct, že společně s rozšířením vyjde velký update, který bude pro všechny majitele hry zdarma. Očekávat máme vylepšené uživatelské rozhraní, přepracovaný systém nezávislého lidu a úplně nová mechanika stealthu.

Samotná expanze se zaměřuje na diplomacii a přinese opravdu spoustu nového obsahu. Základním bodem všeho je nová měna, vliv (v originále "leverage"). Ten získáváte, když například jeden z dalších hráčů dělá něco nekalého. Vy v takovém případě můžete na místo vyslat agenty, což je nový typ jednotky, který právě vliv sbírá.

Agenti se dělí na tři typy. Tím prvním je vyslanec, jenž se může pohybovat po mapě volně, ale v rámci diplomatických restrikcí. Kromě sbírání vlivu může například rychleji získat na svou stranu nezávislé státy. Poté je tu špeh, který dokáže infiltrovat jinou říši, získávat informace, či dokonce krást. Posledním typem je pak tzv. "spymaster", což je v podstatě vylepšený špeh, který dokáže také narušit postavenou čtvrť či zmást nepřátelskou jednotku.

Velkou novinkou je Kongres lidstva ("Congress of Humankind"), který funguje v podstatě jako OSN ve skutečnosti a odemkne se v páté éře. Jde o mezinárodní sdružení, v němž se rozhoduje o důležitých věcech, které ovlivňují celý svět. Můžou se zde rozhodnout také dlouho se táhnoucí konflikty. A pozor, neplatí tady pravidlo, že kdo je větší, má větší sílu. Největší moc má ten, kdo nastřádal nejvíc vlivu. Pomocí něj tak můžete například docílit "vnucení" nějakého zákona, u něhož chcete, aby platil celosvětově.

K dispozici bude také nová budova, ambasáda. Díky ní si můžete například vyjednat dodatečné dohody s ostatními státy, ale také vyhlásit ultimátum či uvalit sankci.

Stejně jako v předchozích balíčcích nechybí ani nové kultury, ale tentokrát je s nimi spojená i celá nová skupina, která je samozřejmě diplomatická. Takové národy umí získávat vliv i jinými jednotkami než jenom agenty a dokážou také demilitarizovat území na dobu 10 tahů. Nových kultur je celkem 6, jedna pro každou éru. Jsou to Sumerové, Chanové, Bulhaři, Švýcaři, Skoti a Singapurci.

A když už jsme u čísla 6, takový počet bude i nových divů světa. Konkrétně půjde o Monument Valley, Eldgjá, Chocolate Hills, Pamukkale, palác ve Versailles a sídlo Kongresu lidstva. Do hry přibude také 15 nových událostí.

Rozšíření Together We Rule vyjde na podzim tohoto roku, přesné datum vydání zatím neznáme. Zatím míří pouze na PC, ale už 4. listopadu vyjde základní hry také na konzole, takže nejspíš můžeme očekávat, že se hráči dočkají i tam.

Tímto rozšířením samozřejmě podpora hry zdaleka nekončí, vývojáři už plánují další novinky, které si můžete prohlédnout v tabulce níže.

Strategie Humankind dostane první velkou expanzi, zaměřuje se na diplomacii

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama