Strategie Imperator: Rome se pochlubí mapou z Británie do Indie
Imperator: Rome Novinka Strategie Imperator: Rome se pochlubí mapou z Británie do Indie

Strategie Imperator: Rome se pochlubí mapou z Británie do Indie

Michal Burian

Michal Burian

1
Platformy Windows PC

Nová historická strategie od Paradoxu klade důraz na správu říše/provincií, obchodování, vztahy a bitvy.

Reklama

Společnost Paradox Interactive dnes ve Stockholmu na akci PDXCON 2018 oznámila novou strategii. Imperator: Rome nás začátkem příštího roku na počítačích (přes Steam) zavede do starověké římské říše a slavných dnů Atén. Zároveň slibuje alternativní historii západních civilizací.

„Alexander, Hannibal, Caesar. Tito skvělí muži a desítky dalších formovali osud kontinentu. Mocní králové, chytří generálové a budoucí bohové se stali legendami. Představte si, že by Itálie nikdy nebyla sjednocena pod římskou vládou. Jak by vypadal svět bez Caesara?“ ptají se vývojáři, kteří mají za sebou Europa: Universalis a Crusader Kings, a vyzývají hráče, aby změnili historii, postavili se výzvě, dbali o své obyvatele, dávali si pozor na zradu a věřili svým bohům.

Těšit se máme na mapu z Británie do Indie. Důležité budou jednotlivé postavy. Mají být živé s různými dovednostmi a vlastnostmi, které se budou časem měnit. Tyto charaktery povedou váš národ, budou řídit vaše provincie a velet vaší armádě a flotile lodí. Samotná populace bude rozmanité a zahrne občany, svobodné/nezávislé, kmeny a otroky. Každá populace má vlastní kulturu a náboženství. Budete muset dbát na jejich štěstí, právě na něm bude záležet váš úspěch.

Každá kultura má jedinečné způsoby pro vedení války. Římané a Kelti mají k dispozici různé možnosti. Ty si postupně odemknete, včetně bonusů, schopností a jednotek. Mezitím budete řešit senát, monarchii, kmenový systém atd. Pozor si musíte dávat na barbary. Migrující barbaři vás mohou překvapit, stejně tak podlí guvernéři nebo nespokojení generálové se mohou obrátit proti vám se svou armádou.

V době klidu budete obchodovat, investovat do svých budov, silnic a obrany. Samotné bitvy mají být rozmanité a taktické s celou řadou jednotek - od vozů až po slony. A jednotlivé postavy budou mít různé stupně loajality, které mohou vyvrcholit v občanskou válku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama