Strategie Iron Harvest se sedláky a mechy se těší velkému zájmu
Iron Harvest Novinka Strategie Iron Harvest se sedláky a mechy se těší velkému zájmu

Strategie Iron Harvest se sedláky a mechy se těší velkému zájmu

Michal Burian

Michal Burian

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Na Kickstarteru se vybralo přes 1,1 milionu dolarů a byly splněny téměř všechny dodatečné cíle. Stále máte čas přispět.

Reklama

Proč se Electronic Arts nevěnují skvělé strategické sérii Command & Conquer (včetně Red Alert)? Proč Ubisoft nevydá pokračování skvělých The Settlers? Kde je další Dune? Nejen na tyhle otázky se chci dotyčných zeptat pokaždé, když nějaká jiná strategie, ať už je real-time nebo tahová, uspěje a získá si hráče. Přesně to je případ německo-polského projektu Iron Harvest, který na Kickstarteru vybral krásných 1,1 milionu dolarů a další může přidat, crowdfunding totiž končí až za necelé dva dny.

Přes 14 tisíc lidí se složilo, aby mohl vzniknout Iron Harvest. Podle slov vývojářů klasická real-time strategie, která nás zavede do alternativní historie našeho světa po roce 1920. První světová válka neskončila a o území bojují tři frakce za pomoci nejen špatně ozbrojených sedláků a ne moc dobře vycvičených vojáků, ale i monstrózních a hodně nebezpečných mechů.

KING Art Games si tak mohou blahopřát. Na vývoj potřebovali 450 tisíc dolarů. Vybralo se ale mnohem více a splnili se dodatečné cíle. Hra tak bude mít New Game Plus mód, filmové cut-scény, výzvy, skirmish režim, multiplayer, kooperační kampaň, kooperační výzvy a ligy a sezóny. Pokud se navíc ve zbývajícím čase stihne vybrat celkem 1,5 milionu dolarů, tak i bezplatné rozšíření kampaně.

Pokud chcete, můžete stále přispět. Abyste získali digitální edici hry a zároveň přístup do bety, bude vás to stát 45 dolarů. V nabídce je ale i digitální Deluxe edice, sběratelská edice, speciální edice pro dva hráče a další varianty.

V základu budou tři hratelné frakce (Saská říše, Polanie a Rusviet). Každá se pochlubí jedinečnými jednotkami a unikátními hrdiny. Dohromady má být ve hře více než 40 typů jednotek. Kampaň bude rozdělena na tři části, které dohromady dají 21 misí. Odhadovaná doba hraní je 20 hodin.

O čem Iron Harvest je? Tahle real-time strategie hráče zavede do alternativní historie po roku 1920. Polský umělec Jakub Różalski stvořil alternativní verzi našeho vlastního světa, kde lidstvo, fascinováno technologií, motory a těžkým železem, vynalezlo silné pěší stroje, takzvané Mechy. Jakmile těchto účinných zbraní bylo uplatněno na bojištích první světové války, stávají se nyní součástí každodenního života.

Polania (alternativní název Polské republiky) je velká zemědělská země s dlouhou historií, která se snaží udržet své postavení a území, zápasí se svými agresivními sousedy: Saská říše na západě a Rusviet (Sovětské Rusko) na východě. Polania zahájila program modernizace své armády, zatímco velká část země je stále obsazena Sovětskými silami.

Saská říše je jednou z nejvlivnějších zemí v Evropě, se silným průmyslem, propracovanou městskou infrastrukturou, moderními továrnami a silnou vojenskou tradicí. Po nepříznivých podmínkách Světové války je současná nálada v říši špatná a hrdé elity, ponižovači a aristokrati tajně oponují císařovu appeasementu politiky.

Zajímavost: Věděli jste, že se tvůrci při vývoji Iron Harvest inspirovali deskovkou Scythe?

Rusviet je obrovský, silný a má bezkonkurenční průmyslový a populační potenciál. Nicméně, země je unavená a vyčerpána z dlouhé a náročné války. Lidé jsou frustrovaní a moc cara Nikolaje pomalu oslabuje. Tajemný Grigorij Rasputin se stal mimořádně silným mužem a revoluce je cítit ve vzduchu…

Ve hře povedeme hrdinné velitele, mechy a vojáky do epické bitvy v otevřených sandboxových mapách. Navíc, systém krytí a dynamické destrukce hrají významnou roli a nejspíše budou rozhodovat o vítězi v přímém boji.

Na Iron Harvest se můžete těšit v roce 2019 ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Autoři se inspirovali i mnoha skvělých strategií, včetně Company of Heroes, Command and Conquer: Red Alert a Generals, StarCraft I a II, Dawn of War I a II, a ještě k tomu si udělali vlastním průzkum, do něho se zapojilo 15 tisíc RTS fanoušků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama